Gani Müjde gece müzik yasağını böyle yorumladı

Yayın tarihi: 9 Eylül 2020 Çarşamba 8:53 am - Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba 8:53 am

Yazar, senarist ve yönetmen Gani Müjde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ile getirilen kafeterya ve restoranlarda müzik yasağıyla ilgili, “Yüksek sesle müzik çalınan yerlerde insanlar bağıra çağıra konuşuyorlar ve tükürükler, Kovidcikler havalarda uçuşuyor. Sorun gürültü ile konuşmanın yan yana gelmesi aslında” dedi.

Yönetmen Gani Müjde sosyal medya hesabından, koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ile getirilen kafeterya ve restoranlarda müzik yasağını yorumladı.

“Yaz boyunca şunu gözlemledim” diye yazan Müjde, yasağı şu ifadelerle yorumladı:

“Yüksek sesle müzik çalınan yerlerde insanlar bağıra çağıra konuşuyorlar ve tükürükler,kovidcikler havalarda uçuşuyor.Sorun gürültü ile konuşmanın yan yana gelmesi aslında. Konser,tiyatro,sinema gibi etkinlikler bu anlamda daha masum. Arz ederim…”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, bu gece yarısından itibaren 81 ilde kafeterya ve restoranlarda müzik yayınının sona ereceğini duyurmuştu.

Bakan Soylu yeni yasağı, “Bu gece saat 12’den itibaren 81 vilayette kafeterya olsun, restoran olsun kesinlikle ve kesinlikle, hem canlı müzik hem de yani bir plak gibi, playback gibi müzikler yayınlanmayacaktır. 12 itibariyle sona erecektir. Genelgeyi valiliklere gönderdik, karar alacaklar ve bunu da derhal uygulamaya başlayacaklardır” sözleriyle açıklamıştı.