Gamze Taşçıer’den Bakan Yanık’a: Bu utanç da size Erdoğan’dan hediye

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 3:51 pm - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 3:54 pm

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sosyal medyadan CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik söylediği ifadelere yanıt geldi. Taşçıer, “İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyorken şimdi kendinizi 6284’ü tartışırken buldunuz. Bu utanç Erdoğan’dan size hediye” dedi.

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından dün yayınladığı videoda, başörtülü kadınlara seslenerek, “Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya çalışıyorlar. Orada hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Genç kadınları ezmek, kontrol altına almak istiyorlar. Dehşetle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, “İkna odalarından muhafazakar genç kadınların haklarını savunma noktasına gelmek, bu yaşında bırakacağın tek miras olacak. O da Erdoğan sayesinde!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı göndermek en kolayı, asıl hedefimiz çok daha büyük

BAKAN YANIK’A YANIT

CHP Ankara milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşçıer, Bakan Yanık’a sosyal medyadan yanıt verdi. Bakan Yanık’a “Sinirlenmekte haklısınız” diyen Taşçıer, “CHP, muhafazakâr genç kadınların haklarını tırpanlamak isteyen partinize karşı gururla mücadele ediyor” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

“Siz de İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyorken şimdi kendinizi 6284’ü tartışırken buldunuz. Partinizin mirası kadınların şiddet görmeme hakkını oy için tezgâha çıkarmak olacak. Bu utanç da size Erdoğan’dan hediye.”