Gamestop olayları nedeniyle Robinhood davalarla karşı karşıya

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:29 pm

Robinhood davalarla karşı karşıya. Bugüne kadar yapılmış en büyük başvurular olabilir. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

Borsa hem ABD hem de diğer ülkeler için son derece heyecanlı geçmeye devam ediyor ancak Robinhood davalarla bu eğlenceyi kaçırmış gibi görünüyor. Özellikle de WallStreetBets grubu tarafından düzenlenen bazı spekülatif hareketler bu heyecanı daha da fazla artırıyor. Her ne kadar borsa oyuncuları bundan keyif alsa bile yine de Robinhood gibi şirketler aynı fikirde değil.

28 ocak’ta yaşanan hisse senedi patlamalarından sonra Robinhood önemli bir karar aldı. Gamestop ile ilgili alım ve satım işlemlerini durdurdu. Bu iş onların başına çok fazla dert açtı.

Normal şartlarda herhangi bir borsa platformu alım veya satım işlemlerini kapatamaz. Üstelik hisse senetlerinde aşırı artış yaşanırken özellikle satış bölümünü iptal edemez. Böyle bir durumda büyük zararlara neden olabilir.

Robinhood

Çok basit bir örnek vererek durumu açıklığa kavuşturalım. ABD’de yaşayan ve soyismi Krasowski olan bir adam Gamestop alış ve satışına izin verilmediği için 220 bin dolar kayıp yaşadı. Bu adam Robin hood firmasına dava açtı. Çünkü borsada yatırım yaptığı platform Robinhood şirketiydi.

Bunun gibi onlarca şikayet bulunuyor. Bunların hepsi bir şekilde davaya dönüştürülecek ve Robinhood aleyhine kullanılacak. Firma konuyla alakalı kendilerinin bir suçu olmadığını ve ABD tahvil hizmetlerinde aksama yaşandığını ifade etti.

BluTV Netflix ve Amazon’u solladı!