Game of Thrones’un yazarı favori bölümünü açıkladı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 1:17 am - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 1:17 am

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, en sevdiği bölümü ve en sevmediği sahneyi açıkladı. Martin’in favori bölümü Blackwater’ken; en sevmediği sahne ise Robert Baratheon’un av sahnesi.

Game of Thrones’un yazarı George R. R. Martin 8 sezonluk dizide en sevdiği bölümü ve en sevmediği sahneyi açıkladı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Martin’in en sevdiği sahne 2. sezona ait. “Blackwater” isimli bölümde Stannis Baratheon, filosuyla King’s Landing’e saldırıyor ancak bu Tyrion ve son anda gelen Tywin Lannister tarafından başarılı biçimde püskürtülüyor. Martin 2. sezonun 9. bölümüne dair şöyle konuştu:

“Orman yangını patlak verdiğinde muhteşemdi. Dizinin en sevdiğim bölümlerinden biri. Kesinlikle yazdığım dört bölümden en çok bunu seviyorum.”

Öte yandan Martin’in sevmediği sahne ise dizinin ilk döneminde çekilen bölümlerinden birine uzanıyor. Martin ilk sezonun 6. bölümündeki Robert Baratheon’un avlanma sahnesinden memnun olmadığını belirtiyor ve şöyle diyor:

“Kitapta Robert ava çıkar, bir yaban domuzu tarafından boğulduğu haberini alırız, onu geri getirirler ve ölür. Bu yüzden bir av sahnesi yapmadım. Fakat bir kraliyet av partisinin nasıl olduğunu biliyorum. Büyük çadırlar, avcılar, köpekler olur. Boynuzlar üflenir. Bir kral böyle avlanır. Bir yaban domuzuna denk gelmeyi uman üç arkadaşının elinde mızrakla ormanda dolaşmazdı.”