Galip Öztürk’ün fotoğrafını çeken hakim görevden alındı

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 12:14 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 5:56 pm

Suç örgütü lideri Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver görevden alındı. HSK, Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.

Türkiye’de adam öldürülmesine azmettirmekten müebbet hapis cezası onanması üzerine Gürcistan’a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk ile Hakim Kemal Alver’in fotoğrafının ortaya çıkması büyük tepki topladı.

Samsun Etik Haber’de yer alan habere göre; Öztürk’ün eşi, çocukları ve şirket çalışanları ile çekindiği fotoğrafta, fotoğrafı çekenlerin Öztürk’ün arkasındaki camdan yansıması, Türkiye’deki adalet sistemini gözler önüne serdi.

GÖREVDEN ALINDI

Fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) devreye girdi. HSK, Galip Öztürk ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün osysal medyada hesabı üzerinden paylaştığı bir fotoğrafta skandal ortaya çıktı. Sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafta, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver’in Galip Öztürk’ün fotoğrafını çektiği görüldü. Alver’in de görüntüsünün ortaya çıkması üzerine Öztürk yayımladığı fotoğrafı kaldırdı. Fotoğrafı yayından kaldıran Öztürk kısa süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı fotoğrafı tekrar paylaştı. Fotoğraf internet sitelerinde haber olduktan sonra da hakim Alver harekete geçti ve haberler hakkında erişim engeli kararı çıkarttı.

HAKİM KONUŞTU

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ve Genel Yayın Koordinatörü Sezer Sezer, fotoğrafın gerçek olup olmadığını Samsun Adalet Komisyon Başkanı Hakim Kemal Alver’e sordu. Hakim Alver, fotoğraftakinin kendisi olduğunu belirterek, “Söz konusu fotoğraftaki kişi benim. Fotoğrafta Öztürk’ün hemen yanında oturan kişi benim öz kızımdır. Kızım, Öztürk’ün şirket avukatlığını yapmaktadır. Kızımın şirketle ilgili Öztürk ile görüşmesi gerekiyordu. Kızımı tek başına Gürcistan’a göndermemek için kendisine eşlik ettim” dedi. Kendisine Galip Öztürk’ün cinayetten müebbet hapis cezasının onandığı ve yargılandığı çete davalarından dolayı gözaltı kararları olduğunu bilip bilmediğinin sorulması üzerine Alver, “Bu konularda bilgim var” şeklinde cevaplandırdı.