Galaxy Z Fold için One UI 3.1 güncellemesini yayınladı

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 11:07 pm

Güney Koreli teknoloji devi, dün Galaxy Z Fold için One UI 3.1 güncellemesini yayınladı. Şimdi Samsung’un özel Android kaplamasının en son sürümünü alan Samsung Galaxy Z Fold 2 5G aynı sürümü alıyor.

Samsung One UI 3.1’i hangi ülkelerde güncellemeyi sunacağını söylemiyor. Ancak şirket, güncellemenin katlanabilir akıllı telefona getirdiği değişiklikleri detaylandırdı. One UI 3.1 ile, Galaxy Z Fold2 5G’de çoklu görev daha kolay hale geliyor. Kullanıcılar artık Son Çağrılar sekmesi aracılığıyla ana ekranda önceden açılmış üç adede kadar Çok Etkin Pencereye hızlı bir şekilde dönebilir. Bir diğer özellik ise Multi Active Window. İlgili bildirime uzun süre basarak ardından ekrana sürükleyip bırakarak doğrudan Hızlı Panel’deki bildirimlerden bir Çoklu Pencereyi de açabilirsiniz. Ayrıca, Hızlı Panel’deki bildirimler artık kategorize ediliyor. Böylece hızlı Panel’de kaydırma hareketleriyle farklı medya kontrolleri arasında hızla geçiş yapabilirsiniz.

One UI 3.1

One UI 3.1 ile Samsung, kullanıcılara aynı bilgileri sunmak için ana ve kapak ekranlarındaki hava durumu widget’larını senkronize ederken, aynı zamanda bu ekranları çift dokunuşla veya avuç içi dokunuşuyla kapatmalarına da olanak tanıyor. Samsung, Kamera uygulamasında da bazı iyileştirmeler yaptı. Şimdi Esnek Modda çekim yaparken kontrollerin konumunu ayarlamanıza izin veriyor. Bu da önizleme penceresinde Sil ve Paylaş düğmelerini ekliyor. Tüm bu iyileştirmelere ek olarak Samsung, Galaxy Z Fold2 5G’deki Açık ve Koyu temalarını One UI 3.1 ile güncelledi. Ekranın görsel dağınıklığını azaltmak için dikey ses kaydırıcısını yeniden tasarladı.

Samsung akıllı telefon pazarında gerilemeye başladı