Galaxy Z Fold 3 Türkiye’de kaçtan satılacak

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 8:28 pm

Samsung merakla beklenen Galaxy Z modellerini tanıtıyor. Peki Galaxy Z Fold 3 Türkiye fiyatı ne kadar olacak? İşte bu sorunun cevabı.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarının lider isimlerinden birisi de Samsung diyebiliriz. Hatta mevcut parametrelerde bu pazarın yüzde 70’ine Samsung hükmediyor. Çünkü hali hazırda katlanabilir ekranlı telefon üreten firmaların sayısı çok az. Fakat 2022 yılına girmemizle birlikte bu sayının önemli oranda artacağını biliyoruz.

Hali hazırda Xiaomi, Oppo, Vivo ve TCL gibi isimlerin bu alanda çalışmaları bulunuyor. Peki bu markaların pazara girmesi, Samsung’un Z serisindeki modellerinin fiyatını nasıl etkileyecek? Elbette bunu zaman gösterecek.

Fakat şunu şimdiden söyleyebiliriz. Galaxy Z serisi şimdilik pek çok kişinin ulaşabileceği modeller içermiyor. Çünkü fiyatlar beklenenin çok üzerinde.

Galaxy Z Fold 3

Şimdi gelelim Galaxy Z Flip 3‘ün Türkiye’deki fiyatına. Malum telefonun yurt dışı fiyatları hali hazırda sızdırılmış durumda. Fakat Türkiye fiyatlarına ilişkin bir açıklama henüz yok.

Eğer sızdırılan yurt dışı fiyatlarını gerçek kabul edip üzerine vergileri de eklersek, Samsung’un Fold 3 modelini 26 bin TL ile 28 bin TL arasına satacağını söyleyebiliriz. Bu fiyatın ciddi anlamda yüksek olduğunu biliyoruz. Fakat geçtiğimiz yıl çıkan Fold 2 de 20 bin TL’lik bir etikete sahipti.

Dolayısıyla mevcut kurlar, vergiler ve enflasyon hesaba katıldığı zaman Fold 3 Türkiye fiyatının 25 binden aşağı olması ciddi anlamda zor görünüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Realme önemli bir kilometre taşını geride bıraktı