Galaxy Xcover 6 Pro , sertifika alırken görüldü

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 4:20 pm

Son amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S22 ile kullanıcıları tam olarak memnun edemeyen Samsung, bir yandan yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının çıkışına hazırlanırken, bir yandan daha uygun fiyatlı bir telefon arayan kullanıcıları da unutmuyor. Şirketin yeni orta segment akıllı telefonlarından Galaxy Xcover 6 Pro, çok yakında kullanıcılarla buluşacak.

Kısa süre önce sızdırılan görselleri sayesinde tasarımını net bir şekilde görme şansı yakaladığımız Galaxy Xcover 6 Pro, bu kez de FCC’den sertifika alırken görüldü. FCC’de ortaya çıkan bilgilerle birlikte telefonun teknik özellikleri hakkında merak edilen detaylar da netlik kazanmış oldu.

 

Galaxy Xcover 6 Pro

Galaxy Xcover 6 Pro, Snapdragon 778G yonga setinden güç alacak. 6 GB RAM’e sahip olan telefonun dahili depolama alanı ise 128GB olacak. Telefon 6.56 inç ekranla geliyor. 1080 x 2408p çözünürlüğündeki ekranın yenileme hızı ise 60Hz.

Çift arka kameralı telefonun ana lensinin 50 megapiksel olacağı söyleniyor. Ona eşlik edecek ikincil lensin ise ya 8 megapiksel ya da 12 megapiksel olacağı söyleniyor ancak bu konu henüz netliğe kavuşmuş değil. Telefonun ekrandaki çentikte yer alan selfie kamerası ise 13 megapiksel olacak.

Son olarak batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4050 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Hızlı şarj özelliği telefonda aynı zamanda kablosuz şarj desteği de bulunuyor.

Telefon için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak Samsung’un telefon için FCC’den sertifika alması çıkışın yakın olduğunu gösteriyor.

Western Digital ikiye bölünebilir