Galaxy S8 ailesi artık daha az güncelleme alacak

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 8:18 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 9:43 am

Samsung’un 2017 yılında tanıttığı amiral gemisi Galaxy S8 ve Plus modelleri bu zamana kadar ana Android güncellemelerini geç de olsa almıştı. Google’ın Android‘i daha güvenli kılmak için yayınladığı aylık güvenlik güncellemeleri de bu modellere her ay düzenli olarak geliyordu.

Galaxy S8 ailesi artık daha az güncelleme alacak. Ancak güncelleme konusunda kullanıcıları her zaman yarı yolda bırakan Samsung, bu güncellemelere bir sınırlandırma getireceğini açıkladı.

Galaxy S8

Bu aydan itibaren Galaxy S8’lere aylık Android güvenlik güncellemeleri daha az sıklıkla gelecek. Android 11 güncellemesini almayacak olan bu modelin 3 yıl içerisinde pabucunun dama atılması oldukça talihsiz oldu diyebiliriz. Apple’ın iOS 13 güncellemesini 2016 yılında satışa sunulan iPhone SE modeline bile sunması güncelleme konusunda iki firmanın kullanıcılarına ne kadar değer verdiğini gözler önüne seriyor.

Samsung’un şu sıralar kamera özellikleri ile pazarlanan ancak kamera uygulaması sorunlardan kurtulmayan Galaxy S20 modellerine odaklandığı biliniyor. Her hafta S20 ailesi için güncelleme yayınlayan Samsung, eski modellerine artık daha az değer verecek gibi görünüyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması için maske kodu özelliği!