Galaxy S24, Exynos yonga setini de kullanabilecek

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 8:44 pm

Merakla beklenen Samsung Galaxy S24, ilk başta iddia edilenin aksine bazı bölgelerde yine Exynos yonga setiyle satışa sunulabilir.

Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını önümüzdeki yılın ilk aylarında kullanıcılarla buluşturacak. Şu ana kadar gelen sızıntılar sayesinde telefon hakkında pek çok detay netlik kazanmış olsa da telefonun kilit bir özelliği hala netlik kazanmış değil. Çünkü telefonun yonga setine dair çelişkili bilgiler geliyor.

Galaxy S24

Bildiğiniz gibi Samsung, normalde Galaxy S serisini telefonlarını, belli başlı pazarlarda Qualcomm’un Snapdragon yonga setleriyle, kendi memleketi gibi bazı yerlerde ise kendi geliştirdiği Exynos yonga setleriyle satışa sunuyor. Ancak bugüne kadar gelen bilgilerde Samsung Galaxy S24 serisinde bu durumun değişeceği söyleniyordu. Gelen bilgilere göre Galaxy S24 serisi telefonlar, bölgesinden bağımsız Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanacaktır. Samsung’un açıklamaları da bu iddiaları doğrular nitelikteydi. Ancak bu hafta gelen yeni bir haber, bu durumun Galaxy S24 serisinin tüm üyeleri için geçerli olmayabileceğini gösterdi.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy S24+’ın yeni görselleri sızdırıldı

Güney Kore basınından The Elec’in haberine göre Samsung Galaxy S24 Ultra, hangi bölgede satışa sunulacağından bağımsız olarak her yerde Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle satışa sunulacak. Buraya kadar her şey normal. Zaten önceki söylentiler de buna işaret ediyordu. İşin ilginci The Elec’in sadece Ultra modelinde bu durumun geçerli olacağını söylemesi. The Elec’in haberine göre diğer iki Galaxy S24 modeli, yan standart model ve S24+, bazı bölgelerde Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle, bazı bölgelerde ise Samsung’un Exynos 2400 yonga setiyle satışa sunulacak.

Activision Blizzard anlaşması bu hafta tamamlanabilir