Galaxy S23 kamera özellikleri detaylandı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 1:30 pm

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi Galaxy S23 hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy S23 modeli üzerinde birçok önemli güncelleme yapmayı ve bu defa seneyi en büyük rakibi olan iPhone’un önünde tamamlamayı hedefliyor.

 

Şirket bu hedefinde başarıya ulaşabilir mi bilinmez ancak özellikle yeni modelin kameraları hakkında ortaya atılan iddialar bir hayli heyecanlandıran cinsten. İlk önemli iddia Galaxy S23’ün ön kamerasıyla alakalı.

 

Bilindiği üzere Samsung, S serisi modellerin birçoğunda yıllardır aynı sensörü kullanıyor. Galaxy S22’den de hatırlayacağımız üzere, ön kamera için uzun süredir 10MP’lik sensörün yeterli olduğunu düşünen Güney Koreli şirket, Galaxy S23 ile birlikte bu stratejisinden vazgeçebilir.

 

Galaxy S23

Gelen bilgilere göre yeni seride 12MP’lik bir kamera tercih edilecekken, diyafram aralığı bakımından da güçlendirilecek olan yeni kameranın çok daha başarılı işlere imza atacağı düşünülüyor. Öte yandan telefonun arka kamerasında ise adeta sınıf atlanacak. Samsung’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Galaxy S23 serisinin arka yüzeyindeki ana kamera tam 200MP çözünürlüğünde olacak. Tabi bunlar şu an için sadece iddialar.

Madem iddialardan gidiyoruz o zaman diğer donanımlar hakkındaki bilgileri de vererek haberimizi sonlandıralım. Duyum hesaplarından gelen bilgilere göre, Samsung Galaxy S23 gücünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alacak ve S Pen destekli 120Hz ekran yenileme hızına sahip AMOLED panelle karşımıza çıkacak. Telefonda bulunacak bataryanın boyutu ise 5.000mAh olacak.

Telegram dosya aktarma hizmetine dönüşüyor