Galaxy S23 200 megapiksellik arka kamera ile gelecek

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:14 pm

Bugün artık yeni bir akıllı telefon almak isteyen kullanıcıların ilk baktığı şeylerden biri telefonların kamerası olmuş durumda. Bu yüzden de telefon üreticileri bu alanda birbirlerini gölgede bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Amiral gemisi akıllı telefonların her yeni nesliyle birlikte kamera kabiliyetleri de gelişiyor.

Bugün piyasadaki en güçlü telefonlardan olan Samsung Galaxy S22 Ultra, 108 MP + 10 MP + 12 MP + 10 MP kamerayla geliyor. Bunun bir akıllı telefon için fazlasıyla yeterli olduğu düşünülebilir. Ancak Samsung’un bununla yetinmeye hiç niyeti yok. Çünkü Güney Koreli teknoloji devi, bir sonraki amiral gemisinde çıtayı daha da yükseltmeye hazırlanıyor.

Galaxy S23

 

Samsung’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi 200 megapiksellik yeni kamera sensörü ISOCELL HP3’ün geliştirme sürecini tamamladı. Böylece 200 megapiksellik bu gelişmiş kameranın önümüzdeki yıl çıkması beklenen Samsung Galaxy S23’te kullanılmasının önü açılmış oldu.

Samsung geçtiğimiz yıl 200 megapiksellik ilk kamerası ISOCELL HP1’i duyurmuştu. Ancak şirket yeni akıllı telefonlarına eklemeden önce bu kamera sensörünü daha da geliştirdi ve ortaya ISOCELL HP3 çıktı. Çünkü her ne kadar 200 megapiksel kendi başına da etkileyici olsa da bir telefon kamerasının performansını sadece piksel sayısı belirlemiyor.

Öte yandan Galaxy S23, 200 megapiksel kamerayla gelecek ilk akıllı telefon olmayabilir. Çünkü ISOCELL HP1 kamera sensörünü kullanacağı açıklanan Motorola Frontier’ın bu yılın son aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Galaxy S22, iPhone 13’ten üç kat fazla değer kaybetti