Galaxy S22 Ultra şarj sürprizi

Yayın tarihi: 8 Ocak 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 8:39 pm

Galaxy S22 Ultra ile ilgili son derece önemli bir detay ortaya çıktı. 2019 yılının amiral gemisi ile birlikte hızlı şarj dünyasına giriş yapan Samsung bu defa yeni bir sistem ile karşımızda.

Galaxy S22 Ultra merakla beklenen akıllı telefonlar içerisinde yer alıyor. Bu cihaz için bazı detaylar belli olsa bile yine de kafa karışıklığı devam ediyor. En fazla soru işareti ise şarj cihazı ile ilgili. Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarda şarj büyük bir problem. Samsung konu ile ilgili önemli bir çözüm buldu.

2019 yılının amiral gemisi olan Galaxy Note 10+ son derece hızlı bir şarj cihazı ile kullanıcılara sunuldu. 45W olan bu hızlı şarj desteği ne yazık ki Galaxy S21 ile birlikte ortadan kalktı. Samsung bundan pişmanlık duymuş gibi görünüyor. Tanıtımı yapılacak olan yeni Samsung akıllı telefon modelinde hızlı şarj yeniden kullanılacak.

Galaxy S22 Ultra

Eylül ayında bazı raporlar paylaşıldı. Bu raporlarda Samsung markasının geri adım atacağı ifade ediliyordu. Şirketin ultra hızlı şarj olarak 45 W tercih edeceği ve böylece batarya dolum süresini kısaltacağı söylendi. Görünüşe göre dedikodular gerçekleşti.

Güney Koreli teknoloji devi yaklaşmakta olan lansman öncesinde bazı ekipmanların sızdırılmasını sağlıyor. Mesela süper hızlı şarj olarak bilinen ve 1,8 m uzunluğundaki şarj cihazları buna önemli bir örnek oluşturuyor. Yeni akıllı telefon modelinde şarj süresi herkesi şaşırtacak. Çok kısa bir süre içerisinde dolum yapmak mümkün. Yalnızca 30 dakika içerisinde yüzde 70 civarında batarya dolumu sağlanabiliyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra modelinde beklenmeyen özellik

Samsung S22 Ultra modelinde ne yazık ki kötü bir haber var. Akıllı telefon devi adaptörleri kutudan çıkardı. Böylece şarj cihazını ayrı bir şekilde almak gerekecek.