Galaxy S21 Ultra tamir fiyatıyla çok konuşulacak

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 24 Ocak 2021 Pazar 12:11 pm

Büyük umutlarla piyasaya sunulan Samsung Galaxy S21 Ultra, tamir fiyatıyla daha çok konuşulacak gibi görünüyor. İşte cihazın tamiriyle ilgili merak edilen bazı detaylar.

Samsung Galaxy S21 Ultra, tamir masrafları ile başı belada olacak gibi görünüyor. Diğer modellerle kıyaslandığında bu cihazın bir miktar daha yüksek bir tamir bedeline sahip olması bekleniyor. Devasa akıllı telefon şirketleri amiral gemilerini piyasaya sunduktan sonra ilk merak edilen detaylardan bir tanesi de tamir ücretleri oluyor.

Tamir konusunda ortaya atılan ücretler genellikle cihazın yapısı ve donanımı ile yakından ilişkili olur. Samsung’un bu yeni akıllı telefonunda tamir ücretleri beklenenden çok daha yüksek olacak gibi görünüyor.

Galaxy S21 Ultra

Öncelikle polikarbonat destekli arka panelden başlamak gerekiyor. Sadece burasının çıkarılması bile ancak ısı tabancası ile gerçekleşecek düzeyde. Yani cihazı bir arada tutan materyaller bir hayli sağlam.

Kamera bileşenlerinin cihazın tamiri konusunda zorluk çıkarmayacağı tahmin edilse bile yine de bu işi tamamen kolaylaştırmayacak. Ayrıca kamera bölümünde gelişmiş bir lens tercih edildi. Bu nedenle lensin çıkarılması ve değiştirilmesi bir diğer zorlu aşamayı oluşturuyor.

Son olarak arka kısımda ekrana yapışmış olan kabloların var olduğu zaten biliniyor. Bu sefer işin içine daha güçlü bir şekilde yapıştırılmış olan bataryalar giriyor. Akıllı telefonların tamiri konusunda eleştiriler yapan usta isimler, bu cihazın 6/10 tamir edilebilirlik puanı aldığını söylüyor.

TikTok beğeni ve takipçi hilesi (2021)