Galaxy S21 satışları ile beklenenin altında kaldı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 10:49 pm

Akıllı telefon pazarındaki lider isimlerden biri olan Samsung, son çeyreğe ilişkin raporlarını yayınladı. Samsung’un yayınladığı rapora göre S21 satışları pek de beklenildiği gibi gitmiyor.

Bilindiği üzere Samsung her yıl iki farklı amiral gemisi serisi ile karşımıza çıkıyor. S ve Note serileri. S serisi yılın ilk çeyreğinde, Note serisi ise yılın son çeyreğinde raflardaki yerini alıyor. Fakat bu yıl muhtemelen yeni Note modeller ile karşılaşmayacağız.

S serisi ise bu yılın ilk yarısında raflardaki yerini almıştı. Peki yeni S serisi modelinin satışları ne alemde?

Galaxy S21

Samsung’un açıklandığı son rapora göre S21 satışları pek de beklenildiği gibi gitmiyor. Hatta basit bir karşılaştırma yapacak olursak, önceki S modellerine nazaran S21’in hayli düşük sayılarda kaldığını söyleyebiliriz.

Samsung tarafından yayınlanan rapora göre S21’in satışları, S20’den, hatta S10’dan bile düşük kalmış durumda.

Güney Koreli şirket önümüzdeki günlerde yeni nesil katlanabilir ekranlı telefon modellerini tanıtacak. Bu serinin Note serisinin yerini alıp almayacağı ise şimdilik netleşmiş değil. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Eğer Samsung satışları bu şekilde düşmeye devam ederse, Güney Koreli şirket en çok telefon satan şirket unvanını yitirebilir.

Samsung, çip üretiminde Intel’i geride bıraktı