Galaxy S21 hayal kırıklığı mı yarattı?

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 8:51 pm

 Geçen yıl tanıttığı Galaxy S21 serisinde farklı bir tasarımla kullanıcı kitlesini ikiye ayıran Samsung, Note serisini de fişten çekti. Orta ve giriş segmentleri açısından oldukça iyi bir yılı geride bırakan üretici, Note serisini üst segment tarafında durdurduktan sonra doğal olarak gücünü kaybetti. Üstelik bu kayıp sadece Note serisinden kaynaklanmadı.

Ortaya çıkan bilgiler, Samsung’un Galaxy S21 serisinde hayal kırıklığına uğradığını gösteriyor. İşte detaylar…

Geçen yıl tanıtılan ve her zamanki gibi üst segmentin en başarılı telefonlarından biri olan Galaxy S21 ve serideki diğer telefonlar, satış anlamında üreticiyi memnun etmemiş gibi görünüyor. Nitekim iki yıl önce tanıtılan ve S21’den önceki seri olan Galaxy S20s, ilk yılında toplam 20 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Galaxy S21 serisi ise benzer bir dönemde aynı satışları gerçekleştirdi.

 

Galaxy S21

Galaxy S20 serisinde beklenen satışlar pandemi koşulları nedeniyle gerçekleşmedi. Koronavirüs, dünyadaki diğer tüm pazarlarda olduğu gibi telefon pazarını da küçültmüştü. Ayrıca, çip sıkıntısı büyük bir sorundu. Ancak 2021’den bu yana oldukça rahatlayan pandemi koşulları Samsung‘un satışlarını artırmaya yetmedi.

Samsung, 2021’de tanıttığı Galaxy S21 serisinde büyüyen pazar payını değerlendiremedi. 2020’de pandemi krizi sonrası büyümeye başlayan telefon pazarında rakip firmalar üst segmentte elini güçlendirirken Samsung aynısını sattı.

Kaynaklara göre sadece telefonlar değil, üretim tarafındaki sorunlar da şirkete zarar veriyor. Nitekim Samsung sık sık fabrika sorunları ve üretim kesintileri ile karşımıza çıkıyor. Şirketin Uzak Doğu’daki fabrikaları da deyim yerindeyse son dönemde buna ayak uyduramıyor.

Facebook yeni bir problemle karşı karşıya! Şikayetler bitmiyor