Galaxy Note serisini her an sonlandırabilir

Yayın tarihi: 23 Ocak 2021 Cumartesi 9:24 am - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 10:27 pm

 Öyle ki bir süredir Samsung Galaxy Note 21 ailesinin satışa sunulmayacağı söylentileri gündemden düşmüyor.

Geçen yıl Galaxy S serisinin S Pen desteği kazanacağına dair çeşitli raporlar yayınlanmıştı. Hatta bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından Samsung’un Galaxy Note serisinin sonunun geldiği söylentileri de artmıştı. Güney Koreli şirketin bir yetkilisi geçen ay Galaxy Note ailesinin 2021‘de de devam edeceğini açıklamış olsa da yeni gelişmeler bu serinin sonunun geldiğini gösteriyor.

Galaxy Note

Hatta üç farklı kaynağa dayandırılan bir habere göre Samsung‘un efsanevi Galaxy Note serisinin sonunu hemen hemen kesin olarak getirdiği belirtildi. Samsung artık geleceği katlanabilir telefonlarda görüyor. Bu yüzden de Galaxy Note serisinin yerini Galaxy Z Fold serisi alacak gibi duruyor. Söylentilere ek olarak 2021’de bir Galaxy Note 21 Ultra gelecek denilmişti. Ancak durum sürekli değişiyor. Güvenilir başka bir kaynak açık olarak Galaxy Note serisinin bittiğini belirtti. Böylece çoğu söylenti de yalanlanmış ve bazı şeyler netleşmiş oldu.

Yakın zamana kadar markanın amiral gemileri, S Pen’i destekleyen tek Samsung telefonuydu. S kalemler marka için oldukça önemli olduğundan gelecekte daha fazla cihaza genişletilmeleri planlanıyor.

Daha önce, Samsung’un mevcut Note kullanıcılarını S ve Z serisine taşımak için S Pen desteğini diğer telefonlara da genişlettiği bildirilmişti. Markanın planı S ailesini H1 amiral gemisi olarak korurken Note serisini H2 amiral gemileri olarak katlanabilir Z telefonlarla değiştirmek. Yakın zamanda resmi bir açıklama bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 888 kullanan telefonlar