Galaxy Fold’un ekranı 200.000 katlanmaya dayanıklı

Yayın tarihi: 29 Mart 2019 Cuma 10:38 am - Güncelleme: 29 Mart 2019 Cuma 10:38 am

Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold , yapılan testlere göre 5.5 yıl sorunsuzca çalışabiliyor. Telefonu günde 100 kere katlayıp açtığınızda Galaxy Fold’un ekranı fonksiyonelliğini yitiriyor.

Samsung, geçtiğimiz ay karşımıza dünyanın ilk katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold ile çıkmıştı. Aynı anda 3 uygulamayı çalıştırabilen Fold, sunduğu 12 GB RAM‘i ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak herkes Fold’un ekranının ne kadar dayanıklı olduğunu merak etmişti.

Samsung, bu konu için etkinlik sonrası bir açıklama yapmış ve Fold’un ekranının kırılmalar durumunda ücretsiz olarak değiştireceğini belirtmişti.

Güney Koreli teknoloji üreticisi bugün ise Fold’un ekranı için bir video yayınladı. Samsung’un robotları tarafından yapılan bu testte Fold’un ekranı açılıp kapanmalara karşı test ediliyor.

Samsung’un bu testleri sonucunda; günde ortalama 100 defa açıp kapanma ile ekranın ortalama 5.5 yıl dayandığı ortaya çıktı. 200.000 katlanmaya dayanıklı olan bu ekranın, 5.5 yıl sonra fonksiyonelliğini doldurduğunda Samsung tarafından ücretsiz değiştirilmesi bekleniyor.

1.980 dolar fiyat etiketine sahip olan Fold’un 5.5 yıl gibi uzun bir deneyim sunması oldukça sevindirici. Eğer bu furya tutarsa ki sanmıyorum, ilerleyen yıllarda daha dayanaklı katlanabilir ekranlara şahitlik yapabiliriz.

Samsung Galaxy A50 inceleme (SM-A505F)