Galaxy A90 için bazı iddialar ortaya atıldı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2019 Perşembe 12:50 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2019 Perşembe 12:50 pm

Samsung’un bu kapsamdaki son modeli ise Galaxy A90 . Geçtiğimiz günlerde A90’ın yeni R serisinin ilk modeli olacağı iddia edilmişti. Fakat bu iddialar asılsız çıktı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre,  Samsung A90 ı iki farklı versiyon halinde satışa sunacak. Birinci versiyonda klasik LTE yani 4G desteği sunulurken, diğer versiyonda ise 5G desteği de yer alacak.

Huawei’nin ABD tarafından yaptırıma uğraması, en çok Samsung’un işine yaradı diyebiliriz. Çünkü Amerika’nın Huawei’ye koyduğu ambargolar, kullanıcıların Çinli üreticilerin akıllı telefonlarına daha mesafeli yaklaşmasına neden oldu.

Hal böyle olunca genel itibariyle kullanıcıların ilk tercihi, Samsung olmaya başladı. Muhtemelen Güney Koreli üretici, önümüzdeki dönemde pazar payını hayli arttıracaktır. Fakat bu durum Samsung’u rehavete sürüklemiş değil. Keza akıllı telefon pazarının lider ismi model yelpazesini uygun fiyatlı cihazlarla genişletmeye devam ediyor. Güney Koreli şirket uygun fiyatlı modellerinin yanı sıra, cüzdanı kalın müşterilere hitap eden modeller üretmeye de ara vermiş değil.

Snapdragon 855 kullanacak!

Samsung’un bu kapsamdaki son modeli ise Galaxy A90. Geçtiğimiz günlerde A90’ın yeni R serisinin ilk modeli olacağı iddia edilmişti. Fakat bu iddialar asılsız çıktı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre, Samsung A90’ı iki farklı versiyon halinde satışa sunacak. Birinci versiyonda klasik LTE yani 4G desteği sunulurken, diğer versiyonda ise 5G desteği de yer alacak.

Asıl sürpriz olan şey ise Samsung’un orta segmentteki yeni modelinde Snapdragon 855 yonga setini kullanacak olması. Bu hamle Galaxy A90’ı S ve Note serisi modellerle aynı kefeye koyacaktır. En azından yeni A serisi cihazın sistem performansı açısından üst segmente hitap edeceğini söyleyebiliriz.

Oppo’dan ekran altı kamera uyarısı