Galaxy 21’in güvenlik odaklı versiyonu geliyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 11:19 pm

Samsung Galaxy S21, 2021’in tartışmasız en iyi telefonlarından biri ve bunun büyük bir kısmı 800 dolarlık daha ucuz fiyat etiketinden kaynaklanıyor. Şimdi Sirin V3 isimli telefon Galaxy 21’in güvenlik odaklı versiyonu olarak gelecek. Ancak fiyat açısından aynı ucuzluğa sahip diyemeyiz.

Az bilinen akıllı telefon markası Sirin Labs, güvenlik odaklı eklemeler ve ince ayarlarla tam anlamıyla Galaxy S21 olan Şirin V3’ü piyasaya sürdü. İşin püf noktası, Şirin’in cihaz için 2.650 dolar talep etmesi. Bu, üç standart Galaxy S21 veya iki Galaxy S21 Ultra için yeterli. Peki Sirin-tweaked Galaxy S21’i resmi modelden farklı kılan nedir?

 

Sirin, bir basın açıklamasında, yeniden yapılandırılmış Galaxy S21’in kişisel ve çalışma modu sunduğunu belirtiyor. Kişisel modun “tam kullanıcı özerkliği ve güçlü temel güvenlik” sunduğu iddia ediliyor. Bu arada, Çalışma Alanı modu “askeri düzeyde şifreli arama ve mesajlaşma özellikleri, yaygın iş iletişim platformlarında gelişmiş güvenlik ve uçtan uca şifreli iş uygulamaları ve verileri” sunuyor. Bunların hepsi size çok tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Sirin Labs’in Sirin V3 güvenlik paketinin Samsung Knox tabanlı olduğunu onaylaması. Samsung’un kendi çözümü, dik bir fiyat etiketi olmadan kişisel ve çalışma modları da sunuyor. Ancak bir Sirin temsilcisi Android Authority‘ye, fiyatın Knox, şifreli iletişim ve anonim bir telefon numarası için üç yıllık lisans ücretini kapsadığını söyledi.

Sirin, başka yazılım değişiklikleri de sunuyor. Çalışma Alanı moduna geçince ekran görüntüleri, ses kaydı ve diğer birkaç özellik de devre dışı bırakılırken yalnızca önceden yüklenmiş uygulamaları kullanabilirsiniz. Kişisel mod, kullanıcıların farklı bir klavye uygulamasına geçmesine, geliştirici seçeneklerini etkinleştirmesine veya USB hata ayıklamasını etkinleştirmesine izin vermediğinden birçok kısıtlamaya tabi.

Kripto paralarda artış devam edecek mi?