Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan lider veya ikinci çıkması durumundaki olasılıklar

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 12:15 am - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 12:15 am

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde 5 maç sonunda grupta topladığı 11 puanla zirvede yer alıyor. Sarı kırmızılı ekibin gruptan lider ve ikinci çıkması durumunda oluşacak senaryolar belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde 5. hafta maçında kendi sahasında Marsilya’yı 4-2 mağlup eden Galatasaray, gruptan lider çıkmak için önemli bir avantaj elde etti. Bu sonuçla Galatasaray, bir üst tura çıkmayı garantilemiş oldu.

Grubun diğer karşılaşmasında ise Lazio, Lokomotiv Moskova’yı deplasmanda 3-0 yendi.

E Grubu’nda lideri belirleyecek E Grubu 6. hafta maçında Lazio, Galatasaray’ı 9 Aralık Perşembe günü kendi evinde ağırlayacak. Galatasaray, Lazio deplasmanında galip gelmesi veya berabere kalması halinde grubunu lider tamamlayacak. Karşılaşmayı Lazio’nun kazanması halinde ise Lazio lider, Galatasaray ikinci olacak.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitirmesi durumunda doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turunda başarılı olan takımlar sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi verecek.

YA İKİNCİ OLURSA?

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ikinci olan 8 takım, Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü bitiren 8 takımla play-off mücadelesi verecek. Play-off mücadelesini kazanan 8 takım, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu mücadelesine katılmaya hak kazanacak. Avrupa Ligi’nde grubu lider tamamlayan 8 takım herhangi bir play-off maçı oynamadan son 16 turuna yükselecek.

Sergen Yalçın’dan döviz tepkisi!