Galatasaray’ın serisi bozuldu: Albayrak, Terim ve Turan’dan sert açıklamalar

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 9:23 pm - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 8:26 am

Ankaragücü, haftaya lider giren Galatasaray’ı 2-1 yendi; ligde 6 maç sonra kazandı. Galatasaray ligde 8 maçlık galibiyet serisinin ardından mağlup oldu.

Süper Lig’in 28. haftasında Ankaragücü ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda oynanan maçta, haftaya lider giren Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti.

ALBAYRAK İSYAN ETTİ

Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Ankaragücü maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Yeter artık adalet istiyoruz, futbolda adalet kalmadı” dedi.

Albayrak, “Trabzon’da verilmeyen bir penaltı, VAR’da kim var Cüneyt Çakır var. Kimseyi çağırmıyor, çok güzel, muhteşem. Dün akşam Malatyaspor Başkanı isyan ediyor, hakem göremedİm diyor. Şimdi biz de isyan ediyoruz. Mohamed’i böyle mi durdurmak istiyorsunuz. Adalet istiyoruz adalet. Olmuyor. Yeter artık futbolda adalet kalmadı. Yeter buramıza geldi, nedir bu be. Niye biz çoluk çocuğumuzu bırakıp buraya geliyoruz neden kar kış demeden çalışıyoruz. Konuştun mu cezayı basıyorlar size. Kardeşim kırmızı kart mı bu hareket. Trabzon’daki penaltının babasıdır yeter be. Ömür boyu men etsinler ben de bırakayım bu mesleği kime hizmet ediyoruz yeter ya. Adalet istiyoruz farklı bir şey istemiyoruz. Çıkıyoruz, iyi oynamayabiliriz tamam. Sen rahat uyuyabilecek misin bu gece. Nedir kastınız” ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM: CÜNEYT ÇAKIR, BUGÜN APAR TOPAR BU MAÇA ATANDI

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim, 2-1 kaybettikleri Ankaragücü maçının ardından açıklamalarda bulundu. Hakeme tepki gösteren Terim, “2 gün evvel Trabzon’da skandal bir karara imza atan Cüneyt Çakır, bugün apar topar bu maça atandı” dedi.

Terim, “Devreye 0-0 girmek bizim için hoş olmadı açıkçası. 1-0 geride girmemiz pardon. Geçen sene Beşiktaş maçında Vida’nın ayağından seken pozisyonda Cüneyt Çakır bize öyle bir izah etti ki özür dileyecektik. Kendisi VAR’daydı, bu nereden geliyor. Şimdi maçın içerisinde vermediğinde izah et, verdiğinde istediğin gibi yaklaş… Hepimiz pandemi dönemi tuhaf olduk yeni bir kültür gelişiyor” dedi.

VAR hakemi olarak Çakır’ın atanmasını eleştiren Terim, “2 gün evvel, VAR’da değil mi Çakır, buraya neden apar topar atandı onu anlamadı. Orada skandal bir karara imza atmış. Hiç çağırma veya müdahale etme yok. Hele hele özellikle, Mohamed’in kırmızı kartı çok yazık. O zaman resmen kafasıyla dirseğine doğru gidiyor attırmak için” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY’DA TEK DEĞİŞİKLİK

Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 45+1’te İbrahim Akdağ (penaltı) ve 55’te Saba Lobjanidze kaydetti. Galatasaray’ın golünü 90+2’de Kerem Aktürkoğlu attı. Galatasaray’ın Mısırlı santrforu Mostafa Mohamed, 57’de direkt kırmızı kart gördü.

ARDA TURAN SERT ÇIKTI

Hakem kararlarını eleştiren Arda Turan, “Galatasaray’ın hakkını savunacak birileri mutlaka çıkar. Adalet bizim üzerimizden sağlanacaksa, biz buna da razıyız.” dedi.

Arda’nın açıklamaları şu şekilde:

“Rakibimizi tebrik ediyorum. Konu bize gelince üzgünüz, taraftarımızdan özür diliyoruz. 8 hafta kazanan takım, bundan sonra da gelecektir. Söylemek istediğim bir şey var, kelimeleri doğru seçmek zorundayım çünkü farklı bir yargı sistemi var. Marcao’nun eli değince penaltı, Donk’a Kadıköy’de dirsek vurunca penaltı değil. Onyekuru’ya Alanya’da penaltı değil diyor, bakıyorsun darbe var. Diagne kırmızı görüyor topa dokunup, Arda’cığım tehlikeli diyor, Luyindama’ya olunca yeterince tehlikeli değil deniyor.”

“Galatasaray’ın hakkını savunacak birileri her zaman çıkar, yönetim çıkar, kaptan çıkar, biz yetmezsek Fatih Terim çıkar. Ben ülkemde 16 maç kırmızı kart cezası gördüm, adalet üzerimden sağlanacaksa razıyım dedim. 15-19 yaşındaki gençler için çalışmıyorsunuz, ülkenin geleceğini çöpe atıyorsunuz. Futbolun ne olduğunu bilmiyorsunuz, o seviyede değil %85’iniz. Bugün ayağımı uzatıyorum, ayağımı öyle kaldıramam, kaldırabilen akrobat olur.”

“Biz orta yapınca faul, rakip orta yapınca top auta gidince faul. Orada VAR var ya, o yüzden. Galatasaray yine ayağa kalkar, şampiyon olur ama adaletli yönetin. Bırakın bu işleri, biz bunları yemiyoruz.”