Galatasaray’ın derbi zaferi hisselerine yansıdı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 12:24 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 12:24 pm

Galatasaray, Süper Lig’in 29. haftasında evinde Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-kırmızılı takım Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etmesinin etkisi Borsa İstanbul’a yansıdı. Galatasaray Sportif AŞ hissetleri yüzde 8 yükseliş gösterdi.

Derbiye maç erteleme tartışmalarıyla çıkan Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Barselona ile berabere kaldıktan sonra 11 Mart’ta Borsa İstanbul’da hisse fiyatı yüzde 2,8’lik artışla kapanan Galatasaray’ın Beşiktaş zaferinden sonra hisse fiyatları yine artış gösterdi.

İKİ GÜNDE YÜZDE 9,1 DEĞER

Beşiktaş derbisi öncesinde dün de yüzde 6,8 yükseldi. Böylece iki günde yüzde 9,1 değer kazanan Galatasaray’ın hisseleri, dün 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti sonrası bugün de yüzde 8 artarak ve 3,23 lira ile iki ayın en yüksek seviyesini gördü.

Galatasaray’ın hisseleri, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 6,4’lük artışla 3,18 liradan işlem görüyor.

Öte yandan, Beşiktaş Futbol Yatırımları’nın hisse fiyatı, dün Galatasaray karşısında alınan mağlubiyete rağmen yüzde 4’lük artışla 3,60 lira seviyelerinde bulunuyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören diğer spor hisselerinden Fenerbahçe yüzde 7 değer kazancıyla 28,30 liradan, Süper Lig’in açık arayla lideri konumundaki Trabzonspor’un hisseleri de yüzde 8,6 primle 5,66 liradan işlem görüyor.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kapsamında deplasmanda karşılaştığı Barcelona ile rövanş maçını 17 Mart Perşembe günü yapacak.

Galatasaray, EUFA Avrupa Lig’nde 17 Mart Perşembe günü Barcelona ile rövanç maçına çıkacak.  Sarı-kırmılı kulüp maç için tüm kombine ve biletleri transfere kapattı.

 

 

 

Galibiyet sonrası Galatasaray’dan Beşiktaş’ı kızdıracak video