Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Serdar Aziz yanıtı!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2019 Çarşamba 8:12 am - Güncelleme: 23 Ocak 2019 Çarşamba 8:12 am

Sezonun ikinci yarısı için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal’ın transfer listesinde yer alan Galatasaray’ın milli stoperi Serdar Aziz ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Ara transfer dönemi için takıma takviye yapmak isteyen Fenerbahçe yönetimi çalışmalarına hız verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Camiaya Sesleniş programında yaptığı açıklamada “Transfer için stoper, sağ açık, santrfor, sol açık ve orta sahanın ortasını belirledik. Bu 5 bölgenin en az 3 ya da 4’ünün transferi için görüşmeler devam ediyor” demişti.

Sarı-lacivertliler, ikinci yarı öncesi Evkur Yeni Malatyaspor’dan Sadık Çiftpınar’ı kadrosuna dahil etmişti. Savunmaya bir takviye daha yapmak isteyen Fenerbahçe’nin ilk hedefi ise Galatasaray ile yollarını ayırmaya hazırlanan Serdar Aziz.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Serdar Aziz ve Eren Derdiyok’u kadroda düşünmediğini ve bu oyuncularla yolların ayrılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe yönetimi harekete geçmiş ve milli stoperin menajeriyle temas kurmuştu.

Fenerbahçe Asbaşanı Semih Özsoy, A Spor’a yaptığı açıklamada Serdar Aziz’in Fenerbahçe’ye gelmek istediğini aktarmıştı. 28 yaşındaki futbolcunun menajeri Haluk Canatar ise geçtiğimiz günlerde Serdar Aziz ve Ersun Yanal’ın bir görüşme gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Geleceği belirsiziliğini koruyan yıldız oyuncunun transferi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Sarı kırmızılılarda kadro dışı bırakılan ve kulübe ihtarname çeken Serdar Aziz’in Ocak ayı ile birlikte 2.4 milyon euroluk alacağının Galatasaray tarafından halen ödenmedi.

Futbol Arena’nın haberine göre Galatasaray, Fenerbahçe’nin almayı planladığı Serdar için 4.5 milyon euro bonservis bedeli istedi. Sarı lacivertliler bir kez daha “Oyuncunun alacağı olan 2.4 milyon euro dışında bu transfer için ödeme yapmayız” mesajını iletti. Serdar’ın ara transfer dönemi bitiminde Galatasaray’da kalması halinde tecrübeli stoperin sarı kırmızılı kulüpten sezon sonunda hak edeceği alacağın toplam 3.4 milyon euro olacağı ortaya çıktı. Serdar Aziz, 2016/2017 sezonunun başında 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Bursaspor’dan Galatasaray’a transfer olmuştu.

Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri ise 3.5 milyon euro.

Galatasaray’da 2.5 sezondan bu yana forma giyen milli stoper, 2 Süper Lig ve 1 de Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

28 yaşındaki futbolcu bu sezon Galatasaray formasıyla 15 resmi maça çıkıp 2 gol atıp, 1 asist yaparken, 6 sarı, 1 kırmızı kart gördü.