Galatasaray’daki en önemli eksiği Zaniolo tamamladı

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 10:04 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:22 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray Kasımpaşa’yı da yenerek Süper Lig’de 14 maç üst üste kazandı ve lig tarihinin galibiyet rekorunu kırdı. Ayrıca şampiyonluk yarışında da önemli bir virajı döndü. Bu maçın önemi rakipten çok Galatasaray’daki Mertens eksikliği.

Maça Torreira, Oliveria ve Mata ile başlayan Okan hocanın öğrencileri hücüm varyasyonları pozisyon üretiminde sıkıntı yaşadı.

İlk yarı boyunca tamamen kapanan Kasımpaşa’ya karşı özellikle Torerria ve Oliveria geçiş oyununu kurmada sıkıntı yaşadı.

Galatasaray’ın orta sahaları takım arkadaşlarını atağa çıkaracak pasları atmak için 3-4 kişilik orta saha duvarını aşmaları gerekti. Yine Galatasaray karşısında hücüma da geçmeyen bir Kasımpaşa olunca oyun kitlendi.

ZANİOLO ÇOK FARKLI

Zaniolo’nun oyuna girmesiyle birlikte Galatasaray’da hava da değişti. Özellikle dar alanda sıkışan oyunda fizik gücünü de kullanarak adam eksiltmesi Kasımpaşa’nın dinamizmini bozdu.
Ve Zaniolo ile Galatasaray 57’de golü buldu. Maçın içindeki oyun kurulumun en önemli halkası olan Mertens’in de eksikliğini böylece Zaniolo tamamlamış oldu.

Tam o dakikadan sonra kimse düzgün bir futbol izleyemedi. Atilla Karaoğlan gördüğüne de düdük çaldı görmediğine de düdük çaldı. Topu alana da çaldı almayana da çaldı. 60’tan sonra sakatlıklar oyuncu değişikliği hakem düdüğü derken belki 10 dakika top oynanmıştır ama maçın sonuna 9 dakika eklendi.

Kasımpaşa da 1-0 geriye düştüğünü ve gol atması gerektiğini de 90’ıncı dakika hatırlamış olacak ki 90+8’de ilk önemli pozisyonlarına girdiler.

İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDEDE ARTIK KAZANAN BİR TAKIM

Maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9’a çıkaran Sarı Kırmızılı ekip için ise artık söylenebilecek tek şey Galatasaray artık kazanan bir takım. Eksiği olsa da kazanan kötü gününde de kazanan…