Galatasaray’da savunma kırmızı alarm veriyor! Terim’in stoper listesi belli oldu

Yayın tarihi: 20 Ocak 2020 Pazartesi 3:46 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2020 Pazartesi 3:46 pm

İkinci yarıyı Denizlispor karşısında alınan galibiyetle açan sarı kırmızılı ekipte yeni transferlerden Marcelo Saracchi’nin performansı da yüzleri güldürdü. İlk resmi maçında başarılı performansını bir de asistle süsleyen Uruguaylı sol bek taraftar ve teknik heyetten tam not aldı. Galatasaray 2-1’lik skorla 3 puanı hanesine yazdırmayı başarmış olsa da özellikle karşılaşmanın son anlarına doğru kalesinde ardı ardına verdiği pozisyonlarla dikkat çekerken savunmadaki aksaklıklar ön plana çıktı.

Süper Lig’in ilk yarısında beklentilerin çok altında kalan Galatasaray ikinci yarıda perdeyi galibiyetle açmayı başardı. 18. hafta mücadelesinde sahasında Denizlispor’u ağırlayan sarı-kırmızılılar mücadeleyi 2-1 kazanmayı bildi. Sarı-kırmızılıların golleri, uzun bir sakatlık döneminin ardından sahalara bomba gibi dönen Emre Akbaba ve ikinci devre için beklentilerin yüksek olduğu Kolombiyalı golcü Radamel Falcao’dan geldi.

Yeni transferlerden Marcelo Saracchi’nin göz doldurduğu mücadelede bir diğer yeni isim Jesse Sekidika’da 86. dakikada Ömer Bayram’ın yerine oyuna dahil oldu. Mücadeleyi kazanmasına rağmen özellikle karşılaşmanın son çeyreğinde kalesinde ciddi tehlikeler atlatan sarı-kırmızılıların savunma bölgesi adeta alarm verdi.

GALATASARAY’DA SAVUNMA ALARM VERİYOR!

Fotomaç gazetesinin haberine göre, Henry Onyekuru, Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika transferiyle ara döneme hızlı bir giriş yapan Galatasaray’da stoper konusunda işler pek yolunda gitmiyor.

SON ADAY IBANEZ

Stoper takviyesi için Roma’dan Mert Çetin, Sampdoria’dan Murillo’da sonuca ulaşamayan Galatasaray, rotayı Atalanta’dan Roger Ibanez’e çevirdi. Cimbom’un 21 yaşındaki Brezilyalı stoper için İtalyan kulübüne kiralama teklifi yaptığı öğrenildi. 21 yaşındaki Ibanez, Ocak 2019’da 4 milyon euroya alınmıştı.

MERT İÇİN BEDEL YÜKSEK

Öncelikle yerli olması nedeniyle Mert Çetin’i isteyen sarı-kırmızılılar, Avrupa Şampiyonası öncesi form tutmak isteyen oyuncunun gelmek istemesine karşın Roma engeline takıldı. İtalyanlar, 6 ay için 1 milyon Euro gibi yüksek bir kiralama bedeli isteyince görüşmeler tıkandı. Milli oyuncunun bu duruma oldukça üzüldüğü ifade edildi.

JEISON MURILLO ELDEN KAÇTI

Galatasaray’ın transfer gündemindeki Jeison Murillo’nun yeni takımı resmen belli oldu. Valencia’nın Sampdoria’ya kiraladığı 27 yaşındaki Kolombiyalı stoperin, İtalyan ekibiyle olan sözleşmesi feshedildi. Okay Yokuşlu’nun da formasını giydiği Celta Vigo, Valencia ile anlaşarak Jeison Murillo’yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Celta Vigo’dan yapılan resmi açıklamada, sezon sonuna kadar kiralanan Jeison Murillo’nun satın alma opsiyonun da olduğu duyuruldu. İspanyol basını, satın alma opsiyonunun 16 milyon euro olduğunu öne sürdü.

Galatasaray Kolombiyali stoperi elden kaçırdı!

ROMA İLE GÖRÜŞÜLECEK

Sol ayaklı stoper arayışında olan Galatasaray’ın Juan Jesus’u kiralamak için harekete geçtiği öğrenildi. Hatta Galatasaraylı bir yöneticinin, hem Nzonzi hem de Jesus’un durumuna görüşmek için Roma’da olduğu bildirildi. Roma’da süre bulamayan ve forma giyeceği bir takıma gitmek isteyen 28 yaşındaki Juan Jesus’u Galatasaray kadar Fiorentina da istiyor. İki takım arasında ciddi bir rekabetin yaşanacağı belirtiliyor.

JUAN JESUS KİMDİR?

Juan Jesus 10 Haziran 1991’de Brezilya’nın Belo Horizonte şehrinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine İnternacional takımında başladı. Stoper pozisyonunda oynayan Jesus 30 Ocak 2012’de 3.8 milyon euro’ya İnter’e transfer oldu. 2016’da Inter’den Roma’ya giden Jesus’un ismi bu dönemde Beşiktaş ile de anıldı. Roma 1 Temmuz 2017’de Juan Jesus’un bonservisini 8 milyon euro’ya aldı.

ADA’DA MUSTAFI SÖYLENTİLERİ

Marcao’nun yanında tecrübesiyle ön plana çıkabilecek ve savunma hattını lider karakteriyle koordine edebilecek Mustafi için Galatasaray’ın, Arsenal ile görüşmelere başladığı bildirildi. İngiliz medyasında yer alan habere göre, Alman savunmacı bu sezon kulübünde istediği kadar yer alamazken, mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini yönetime iletti. Arsenal’in yeni patronu Mikel Arteta’nın da ocak transfer döneminde Mustafi yerine bir savunmacı transferi için çalışmalara başladığı da haberin detaylarında yer alan bilgilerden biri oldu. Ancak teknik direktör Arteta, Mustafi’yi satmaya sıcak bakmadıklarını söyledi. Buna rağmen Mustafi defteri tam olarak kapanmadı.