Galatasaray’da Onyekuru kararı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 2:12 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 2:13 pm

Galatasaray’ın devre arasında büyük umutlarla transfer ettiği Henry Onyekuru, iyi bir başlangıç yapsa da sonrasında gösterdiği düşük performansla sarı kırmızılı takımdaki geleceğini tehlikeye attı. Teknik direktör Fatih Terim, önümüzdeki sezon Nijeryalı futbolcunun bonservisinin alınmamasına karar verdi.

Galatasaray’da Henry Onyekuru’nun ikinci dönemi erken sonlanıyor. Bir yıllığına kiralandığı sezonda takımın şampiyonluğunda büyük sahibi olan Nijeryalı futbolcu, bu kez beklentilerin altında kaldı.

Devre arasında geldikten sonra lige hızlı bir giriş yapan Onyekuru’nun performansında aynı şekilde düşüş görüldü. Terim, istikrarından şüphe duyduğu futbolcusunun bonservisinin alınmaması için rapor verdi.

HALİL VE GEDSON ZORLANACAK

Sabah gazetesinin haberine göre; Halil Dervişoğlu ve Gedson Fernandes’in son haftalarda yükselen performansı sebebiyle Onyekuru’ya ayrılan para bu iki futbolcu için harcanılacak. Monaco’dan 4.3 milyon euro satın alma opsiyonuyla gelen Onyekuru için bu maliyet karşılanmayacak.

Sarı-Kırmızılılar, bonservis bedeli el yakan Gedson’u yine kiralama formulüyle bir yıl daha kadroda tutmaya çalışacak. Halil için 5 milyon euro talep eden Brentford indirime zorlanacak.