‘Galatasaray’da gidecek ve gelecek isimler…’

Yayın tarihi: 16 Aralık 2019 Pazartesi 12:36 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2019 Pazartesi 12:39 pm

Süper Lig’de 15. hafta maçında Galatasaray ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Mücadelede 2-2’lik beraberlikle bitti. Ankaragücü 10 kişi kaldığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen Galatasaray’dan puan aldı. Bu beraberlik sonrası sarı kırmızılı ekip Süper Lig’in 16. haftasında oynanacak olan Göztepe hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Fatih Terim’in her fırsatta söylediği gibi ara transfer döneminde büyük bir değişim yaşayacak. İşte Galatasaray’da gidecek ve gelecek isimler.

Fotomaç’ın haberine göre; Karşılaşmanın ardından basın toplantısında yine transfer dönemini işaret eden Terim, yapılacak operasyonun sinyallerini vermişti. Galatasaray, ara transfer döneminde radikal değişikliklere hazırlanırken ilk olarak Nzonzi kadro dışı bırakılmıştı. Sezon başında Galatasaray’a transferi büyük yankı uyandıran Fransız yıldız, disiplinsiz tavırlarından dolayı kadro dışında kaldı. Fatih Terim, bu kararla ilgili olarak ‘belki daha erken olmalıydı’ demişti.

OPERASYON BAŞLADI

Sezona bomba transferlerle giren ancak Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde istenilen performansı gösteremeyen Galatasaray’da ocak ayında büyük revizyon söz konusu… Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in dediği gibi ocakta radikal kararlar alınacak ve bu kararlar sadece as takımla sınırlı kalmayacak. Bir yandan gönderilecek isimleri belirleyen sarı kırmızılı ekip, takıma katılacak isimler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. FFP nedeniyle ucuza mal olacak ve yüksek performans verecek oyuncular isteyen sarı kırmızılılar, bu tanıma uyacak oyuncuların peşinde. Fatih Terim’in raporu doğrultusunda transfer görüşmelerine başlayan Galatasaray’da, liste de ortaya çıktı.

Sivasspor’un resmi web sitesi hacklendi

GELECEK İSİMLER:

EVER BANEGA

Galatasaray’ın yaz transfer döneminden bu yana kadrosunda görmek istediği Ever Banega’nın kontratı sezon sonunda bitecek. Sevilla’da beklediği kadar forma şansı bulamayan ve ayrılmak isteyen Ever Banega, lider kimliği ve orta sahadaki pasörlüğüyle Fatih Terim’in gönlünde yatıyor.

NAZIM SANGARE

Galatasaray, Mariano’yu gönderip sağ bek almak istiyor. Martin Linnes ile her iki kanadı yedeklemiş olsa da buraya ‘net’ bir formül arayan Fatih Terim, milli sağ bek Nazım Sangare’yi listesine aldı.

KAAN AYHAN

Christian Luyindama’nın sezonu kapatan sakatlığı sonrası stoper arayan Galatasaray için Kaan Ayhan, en ideal seçenek.

HENRY ONYEKURU

Galatasaray’ın 1.5 yıllığına kiralamak istediği Onyekuru için anlaşmalar neredeyse tamamlandı. Geçen sezon şampiyonluğun mimarlarından biri olan Nijeryalı, Monaco’da formayı unuttu ve Galatasaray’da tekrar kendine gelmek istiyor.

EMRE KILINÇ

Sezon sonunda kontratı bitecek olan Emre Kılınç, Boluspor döneminden beri Fatih Terim’in beğendiği oyunculardan bir tanesi.

XHERDAN SHAQIRI

Basel’de oynarken bile Galatasaray’ın gönlünde yer alan ShaqiriLiverpool’da formayı unuttu. Tekrar oynamak ve şampiyonluk görmek isteyen Arnavut asıllı yıldız için sarı kırmızılılar devreye girdi.

ARDA TURAN

Galatasaray’da boş sözleşmeye imza atmaya hazır olan Arda Turan için tek engel kaldı, o da Barcelona’nın onayı. Başakşehir de Arda Turan’ın kariyerinin son demlerinde, eski aşkına dönmesine izin vermeye razı geldi.

GÖNDERİLECEK İSİMLER:

SELÇUK İNAN

Bu kapsamda sezon başında 1 senelik sözleşme yapılan Selçuk İnan’a artık şans verilmeyecek.

STEVEN NZONZI

Galatasaray’da Ankaragücü karşılaşması öncesinde sezon başında Roma’dan kiralık olarak transfer edilen Steven Nzonzi süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştı.

EMRE MOR

Sarı-kırmızılılarda Emre Mor ve Jimmy Durmaz konusunda da yine önemli kararlar alındı. Her iki oyuncunun da verilen şansları bir türlü kullanamaması nedeniyle devre arasında gönderilmeleri gündeme geldi.

SERI

Tuzlaspor maçında Seri’nin performansı de rahatsızlık yarattı. Fildişi Sahilli futbolcuya “İstersen gidebilirsin” mesajı verilecek.

MARİANO VE NAGATOMO

İki oyuncunun menajerlerine de “Kulüp bulun” mesajı çoktan gönderildi.

BELHANDA

Sezon başında Suudi Arabistan ekiplerinden ciddi teklifler gelmesine rağmen ısrarla ayrılmak istemediğini söyleyen Belhanda, yaşanan son gelişmelerin ardından ocakta yollar ayrılıyor.