Galatasaray’da borç krizi! Türk Telekom Stadı’nın elektriği kesilecekti…

Yayın tarihi: 2 Ocak 2020 Perşembe 2:47 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe 2:47 pm

Üç yıldır ödenmeyen alacaklarını tahsil etmek için hukuki yollara başvuran eski başkan Dursun Özbek’in ‘haciz’ hamlesiyle köşeye sıkışan Galatasaray yönetimi, önemli bir tehlikeyi son anda atlattı.

Haciz nedeniyle bankadaki 117 milyon TL’yi kullanamayan yönetimin yapması gereken birçok ödeme aksadı. İlk olarak Luyindama’nın 1.9 milyon Euro’luk bonservis taksidi verilemedi. Standard Liege Kulübü’nün ‘FIFA’ya gideriz’ tehdidi üzerine yöneticiler parayı kendi ceplerinden karşıladı.

İki dev karşı karşıya geldi! Fenerbahçe istedi, Galatasaray’la anlaştı

Hacizler ve banka hesaplarının bloke edilmesi nedeniyle bir süre eli kolu bağlanan sarı kırmızılılar, geçen hafta anlaşma sağlayamasaydı, Türk Telekom Stadı’nın elektriği kesilecekti.

Futbolculara 1.5 ay ödeme yapılamadı ve UEFA’ya gönderilmesi gereken ‘borçsuzluk’ belgesi rötar yaptı. Geçen hafta oyunculara ‘ödeme garantisi verilerek’ belgeler alınabildi.

Sporarena haberine göre; Kulübün 1.7 milyon TL’lik elektrik faturası ödenemedi. Yöneticiler, elektrik şirketinden 31 Aralık’a kadar süre aldı ve parayı yatırdı. Özbek ile anlaşma sağlanamasa Türk Telekom Stadı’nın elektrikleri kesilecekti.