Galatasaray’a bir büyük sponsor daha!

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 2:25 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 2:25 pm

Galatasaray ile Socar Türkiye arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Socar şirketiyle yapılan forma sponsorluğu anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu.

DURSUN ÖZBEK: “BİR ORGANİZASYON PLANLIYORUZ”

Dursun Özbek: “SOCAR, hepimizin bildiği üzere kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın dünya devi bir markası. Avrupa’da yeni başarılara giderken SOCAR’ın yanımızda olması çok değerli. Azerbaycan Başkanı Sayın İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu süreci yakından takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Uzun süreli bir iş birliğinin ilk adımı olacak.”

“Bu işbirliği rahmetli Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılında olması çok değerli. Önümüzdeki dönemde bir anma için Karabağ’da bir maç ya da Türki cumhuriyetlerin katılacağı bir organizasyon planladığımızın müjdesini vermek istiyorum. Anlaşmamız hayırlı olsun. Avrupa’da başarılarımız daim olsun.”

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

“Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği iki devlet bir millettir. Eğer tek milletsek, elbette ki sportif manada birikimlerimizi, tecrübelerimizi Azerbaycan ile paylaşmalıyız. Dolayısıyla bizim bu birlikteliğimiz hem tarihsel bağlantımızdan hem iki devletimizin yakınlığının simgesidir. Azerbaycan’da sportif durum belli bir seviyenin üzerinde. Karabağ, Şampiyonlar Ligi’nde 1. elemeyi geçti. Bu yakınlaşma, bu birliktelik elbette takdir edilmesi gereken bir husustur. Birbirimize başarılı olduğumuz konularda, sadece futbol değil diğer branşlar için de görüşüyoruz. Basketbol, voleybol gibi branşlarda da bir işbirliği olarak algılıyorum. Bizim birikimlerimiz var, onların var, bunları paylaşmalıyız. Tek millet olmanın gereksinimlerinden biri olarak bu işbirliğinin devam etmesini diliyorum. Karabağ, Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli bir konu. Galatasaray, bu konudaki duruşunu göstermek için Karabağ Kulübü’nü kardeş kulüp ilan etmiştir. Her iki devlete, her iki sportif kurumlara da hayırlı olsun. Galatasaray olarak elimizden gelen her türlü desteği Karabağlı ve Azerbaycanlı dostlarımızla paylaşacağız.”

“Karabağ ile oynadığımız maçtaki bizim gördüğümüz misafirperverlik çok önemliydi. Bakü’deki stadyum 65 bin kapasiteli. Maçta 65 bin kişi oradaydı. Bakü’de kaldığımız otelde, otelin dışında Galatasaray sevgisi inanılmaz. İnanılmaz! Bizim bu sevgiye muhatap olmamız halinde bizim yapmamız gereken bir sürü faaliyetler var. Karabağ ile bunları planladık. Buradaki mağazalarda Karabağ ürünleri satılması, orada mağazalar açılması bizi sevenlerin talebi. Biz bu işbirliğinin arkasında duracağız.”

“HİÇBİR FİRMANIN TAHAKKÜMÜNÜ KABUL ETMEYİZ”

“Sponsorların transfere verdiği destek övünülecek bir şey. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Galatasaraylı olan herkes destek vermek istiyor. Galatasaraylı olmasa da Galatasaray’ın başarısında katkısı olmak isteyen herkes kapımızda, bize destek vermek istiyorlar. Bu bence Galatasaray’ın nasıl bir marka ve kurum olduğunun en büyük göstergesi. Galatasaray camiası, Galatasaray kültürü hiçbir zaman bir firmanın tahakkümünü, logolarını falan kabul etmez. Galatasaray’ın büyüklüğü işte buradadır.”

“Biz de bu desteğe karşılık başarılı olmayı seçtik. Taraftarlarımızın desteği çok önemli. Dün de bu desteği ziyadesiyle hissettik. Faaliyetlerimizde bize destek olan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsunlar. Her zaman destekleyeceklerini söylediler. Galatasaray, onların desteğiyle Avrupa’da başarılarını yukarı çekmiştir. Avrupa’da kazanacağımız kupanın kutlamasını da aynı coşkuyla yapacağız.”

“BU BİR BAŞLANGIÇ”

“Bugün bir başlangıç noktasındayız. Hem Galatasaray’ın hem SOCAR’ın birbirine enerji vermesi hususunun gelişmeye ihtiyacı var. Bu başlangıç noktasından tutarak SOCAR ile olan, Azerbaycan ile olan ilişkimizi süreli görmüyoruz. Bu işbirliği bugün başlamıştır, çok güzel başlamıştır. Devamında nasıl geleceği, nerelere evrileceği konusu iki yönetimin yapacağı diyaloglarla gelişecektir. İki tarafın da birbirini desteklemesi, biz SOCAR ile beraber Avrupa’da oynuyoruz, SOCAR’ın Avrupa’daki tanıtımına ne kadar destek vereceğimiz önemli. SOCAR’ın Avrupa’da bilinmesi, tanınması için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. İş birliğimizin başladığı gündür.”

“HİZMET BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ”

“Dün stadyumda hem duygulandım hem de gururlandım. Galatasaray’a hizmet etmek için yönetimde olmayı talep ettim. Yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber Galatasaray’a yakışır hizmet etme şeklimiz, en büyük irademizdir. Elbette ki geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübeler var, doğruların yanlışların analizini çok iyi yaptık. Arkadaşlarımla beraber Galatasaray’ı en yüksek yere çıkarmak üzere hareket ediyoruz. Taraftarlarımız da bunun farkında, görüyorlar. Taraftarlarımızın ilgisi gururlandırdı. Büyük bir teşekkür gönderiyorum. Hizmet arzumuzu daha da kuvvetlendirmiştir. Taraftarlarımıza en büyük Galatasaray’ı yaratmak için çalışıyoruz. Biz Galatasaray’ın neferiyiz. Hizmet bizim asli görevimiz. Hizmete devam edeceğiz.”

“BUGÜNDEN PEŞİN OLARAK SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL”

“Basketbol salonuna SOCAR sponsor olacak mı?”

“SOCAR ile işbirliğimizin birinci günü. Bu işbirliğinin gelişmesi zaman içinde diyalog, saygının sonucu ortaya çıkacaktır. Bugünden bazı peşin olarak projelere varız yokuz demek doğru değil.”

BAKÜ’DE SÜPER KUPA FİKRİ

“Süper Kupa finalinin Bakü’de oynanması TFF’nin vereceği karar ama bence çok iyi olur. Oraya gittimizde gördüğümüz ilgi ve alaka Türkiye’dekinden farklı değil. Elbette çok şık olur. Oradaki kardeşlerimizi de memnun etmiş oluruz düşüncesindeyim. Bu konuda ilgili kişilerle temasımızı yapacağız. İnşallah olur.”