Galatasaray Zaniolo ayrılığını resmen duyurdu! Türkiye satış rekoru!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 10:57 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 11:50 pm

Galatasaray’ın Nicolo Zaniolo’nun, şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa’ya kiralandığını duyurdu. Yapılan açıklamada zorunlu satın alma opsiyonu ve bonuslarla birlikte 44.3 milyon euroluk bir transfer ücreti kazanılacağı açıklandı.

Galatasaray, 24 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusu Nicolo Zaniolo’yu İngiliz ekiplerinden Aston Villa’ya kiraladığını açıkladı. Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklamada Zaniolo’nun Aston Villa’ya 5 milyon euroya kiralandığı ancak 22.5 milyon euro zorunlu satın alma bedelinin olduğu belirtildi. Bunların yanısıra 1 miyon 375 bin euro ve 15.5 milyon euroluk bonusların bulunduğu açıklandı. Bonuslarla birlikte Zaniolo satışından Galatasaray’ın kasasına 44.3 milyon euro para girecek. Bu bonservis bedeli Türkiye’den satılan bir futbolcu için ödenen en yüksek ücret oldu.

Sarı-kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Profesyonel futbolcumuz Nicol Zaniolo’nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC Limited, şirketimize 5.000.000 euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 eurodur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır.

Ayrıca, Aston Villa FC Limited’e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10’u şirketimize ödenecektir.”

Galatasaray’ın yeni transferi Wilfried Zaha futbol takımı satın aldı

ZANİOLO’DAN VEDA PAYLAŞIMI

Galatasaray’dan ayrılan Zaniolo taraftar için veda paylaşımı yaptı. İşte Zaniolo’nun paylaşımı:

“Türkiye’ye geleceğimi ilk duyduklarında herkes bana burada insanların kocaman bir kalbi olduğunu söylemişti. Ama beni nelerin beklediğini bilemezdim. Sahaya her çıktığımda takımımın hedefine ulaşması için tüm ruhumu ortaya koydum ama burada ilk dakikadan itibaren anlayışlı, desteklenen ve sevilen biri olduğumu hissettim.