Galatasaray yeni transferini KAP’a bildirdi

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 3:44 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 3:44 pm

Galatasaray bir süredir kadrosuna katmak istediği RB Leipzig’in sol bek oyuncusu Angelino transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı kırmızılı ekip yeni transferini KAP’a bildirdi.

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu Okan Buruk yönetiminde şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yeni transferini açıkladı.

Sarı Kırmızılı ekip, Hoffenheim’da kiralık olarak forma giyen RB Leipzig’in İspanyol sol beki Angelino’nun transfer etti.

KAP’a yapılan bildirimde şu ifadeler kullanıldı:

“Profesyonel futbolcu José Ángel Esmoris Tasende’nin geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü RasenBallsport Leipzig GmbH ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Galatasaray’ın 26 yaşındaki sol beki bu akşam İstanbul’a getirmesi bekleniyor. Sağlık kontrolünden geçecek olan Angelino, ardından resmi sözleşmeye imza atacak. İmzanın sonrası Galatasaray’ın sözleşme ve anlaşma detaylarını resmen açıklaması bekleniyor.

Galatasaray’ın yeni sponsoru SOCAR oldu!

ANGELINO’NUN HÜCUM KATKISI

Bir yıllık kiralık sözleşmeye imza atması beklenen Angelino, ardından Avusturya kampına katılacak.

16 yaşında Manchester City’nin altyapısına transfer olan, ABD, İspanya ve Hollanda ekiplerine kiralanan Angelino, 2018’de 5.5 milyon Euro’ya gittiği PSV’den, 1 yıl sonra 12 milyon Euro’ya Manchester City’ye geri döndü.

2021’de 21 milyon Euro’ya Leipzig’e imza atan İspanyol yıldız 3’lü savunmanın solundaki kanat bek rolü ve hücum katkısıyla tanınıyor.