Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanşında PSV’yi konuk ediyor

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:18 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:18 am

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Hollanda ekibi PSV’yi konuk edecek. İlk karşılaşmadan 5-1 mağlup ayrılan sarı-kırmızılıların tur atlaması için farklı galibiyet alması gerekiyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşmayı İtalyan hakem Massimiliano Irrati yönetecek. Eindhoven’da oynanan ilk karşılaşmadan 5-1 mağlup ayrılan Galatasaray’ın tur atlaması için farklı galibiyet alması gerekiyor. Sarı-kırmızılı takım, rakibine 4 farklı skorla üstünlük kurduğu takdirde maçı uzatmalara taşıyacak. Galatasaray, 5 farklı skorla kazanması halinde ise adını üst tura yazdıracak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Hollanda PSV’ye elenmesi halinde Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda devam edecek ve İskoç temsilcisi St. Johnstone ile karşılaşacak.

Galatasaray ile PSV, yarın Avrupa kupalarında 8. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 7 maçın 5’ini PSV, 2’sini ise Galatasaray kazandı. Bu maçlarda PSV 15 kez fileleri havalandırırken, Galatasaray ise 7 gol kaydetti.

Galatasaray’ın ilk 11’i Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki PSV Eindhoven rövanşı öncesi basın toplantısı düzenledi. “Size bir sürpriz yapayım” diyen Terim PSV karşılaşmasında sahaya süreceği 11’i açıkladı. Fatih Terim’in PSV karşısında sahaya çıkacağını açıkladığı ilk 11 şöyle: “Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer, Emre Kılınç, Aytaç Kara, Sekidika, Kerem Aktürkoğlu, Mustafa Muhammed ve Barış Alper Yılmaz” PSV Eindhoven’ın muhtemel 11’i “Drommel, Teze, Andre Ramalho, Obispo, Max, Sangare, Rosario, Madueke, Mario Götze, Gakpo, Eran Zahavi”