Galatasaray bir üst tura yükseldi, Fenerbahçe veda etti

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 10:43 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 1:11 am

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray bir üst tura yükselirken, Fenerbahçe Olympiakos’a deplasmanda kaybederek Kupa 2’ye veda etti.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimizden Galatasaray, Fransa’nın Olimpik Marsilya takımını 4-2 devirerek bir üst tura yükseldi. Fenerbahçe bekleneni yapamadı ve deplasmanda Olympiakos’a 1-0 kaybederek Kupa 2’de yoluna devam etme şansını yitirdi.

GALATASARAY’DAN 4-2’LİK GALİBİYET VE TUR

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5. haftasında Fransa’nın Olimpik Marsilya takımını konuk etti. Sarı-kırmızıların golleri 12. dakikada Alexandru Cicaldau, 30. dakikada Duje Caleta-Car (kendi kalesine), 64. dakikada Sofiane Feghouli ve 83. dakikada Ryan Babel’den gelirken, konuk Marsilya’nın gollerini 69. dakikada penaltıdan ve 85. dakikada Arkadiusz Milik kaydetti.

Bu sonuçla puanını 11’e yükselten ve namağlup liderliğini sürdüren Galatasaray, son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. E Grubu’nun diğer maçında Lazio deplasmanda Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yendi.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan lider veya ikinci çıkması durumundaki olasılıklar

FENERBAHÇE’DEN VEDA

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Olympiakos’a 1-0 yenildi. Pire’deki Georgios Karaiskakis stadında oynanan maçta Olympiakos’un golü 90. dakikada Soares’ten geldi.

Gruptaki diğer maçta Eintracht Frankfurt ile Antwerp 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından 5. haftayı 5 puanla 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde devam etme şansını kaybetti.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne veda etti