Galatasaray Samsunspor maçında gol yağmuru

Yayın tarihi: 16 Eylül 2023 Cumartesi 9:58 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 10:07 pm

Trendyol Süper Lig’in 5. hafta maçında Galatasaray kendi evinde Yılport Samsunspor’u ağırladı. Maça üstün başlayan Galatasaray ilk yarıda durumu 3-0’a getirdi. İkinci yarısı da gollerle başlayan maç Galatasaray’ın 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray Trendyol Süper Lig’in 5. hafta maçında ligin yeni takımı Samsunspor’u konuk etti. Bu sezon 7 resmi karşılaşmada henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılı takım, Samsunspor’u da yenerek bu seriyi sürdürmenin peşindeydi. Karadeniz ekibi ise deplasmanda sürpriz arıyordu.

İLK YARI CİMBOM İKİNCİ YARI SAMSUNSPOR

Zorlu maçta kalite ön plana çıktı. 7’de Kerem Aktürkoğlu perdeyi açtı, 29’da milli oyuncu bir kez daha sahneye çıktı ve 42’de Abdülkerim Bardakcı ilk yarının sonucunu belirledi: 3-0. İkinci devre ise golle başladı. 34. saniyede Landry Dimata fileleri sarstı. 60’da Carlo Holse’nin frikiği barajdan sekip ağlarla buluştu ve fark 1’e indi, Samsunspor umutlandı.

ZİYECH VE ICARDİ

Ancak 7 dakika sonra bu umutları bitiren gol Aslan’ın yıldızlarından geldi! İkinci yarının hemen başında oyuna girerek ilk kez Galatasaray forması giyen Hakim Ziyech ceza alanı dışından çok sert vurdu, ceza sahası için Aslan’ın golcüsü Mauro Icardi kafasıyla topa hafif yön verince kaleci Okan çaresiz kaldı ve maçın skorunu belirleyen gol kaydedildi: 4-2.

YENİ LİDER

Bu sonuçla Cim Bom puanını 10’a yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 11 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Samsun ise 1 puanda kaldı.