Galatasaray, şampiyonluk yarışında ‘buradayım’ dedi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2019 Cumartesi 9:26 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2019 Cumartesi 9:27 pm

Spor Toto Süper Lig’de 29. haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, Hikmet Karaman iyi bir çıkış yakalayan Kayserispor’u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig’in 29. hafta maçında Galatasaray evinde Kayserispor’u 3-1’lik skorla geçerek şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puan aldı.

Dakika 7: Galatasaray bir kez daha etkili geldi! Diagne’nin indirdiği topa gelişine vurmak isteyen isim Feghouli oldu. Cezayırli futbolcunun sert şutu savunmadan döndü.

Dakika 8: Umut Bulut sarı kart gördü.

Dakika 15: GOL! Sağ kanatta topu Ndiaye’den çalan Chery, pasını altıpasta bulunan Kravets’e aktardı. Muslera’nın boşa çıkmasıyla boş kale ile karşı karşıya kalan Kravets, ağları sarstı: 0-1.

Dakika 16: GOL! Fernando’nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Lung’dan sekti. Topu iyi takip eden Diagne, seken topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.

Dakia 38: PENALTI VE KIRMIZI KART

Dakika 42: GOL ! Diagne penaltı vuruşunu gole çevirerek Galatasaray’ı 2-1 öne taşıdı.

Dakika 45+4: GOL ! Galatasaray, Nagatomo’nun golüyle farkı 2’ye çıkardı.

Dakika 56: Ceza sahası sol çaprazında şut imkanı yakalayan Emre Akbaba, savunmaya takıldı. Seken topu Diagne’ye çevirmek isteyen Emre yine savunmayı geçemedi.

Dakika 61: Savunmanın arkasına sarkan Ndiaye, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Solunda Emre Akbaba olan Nidaye, aşırtma bir vuruş yapmak istedi ama Lung’u geçemedi.

Dakika 73: Kayserispor farkı 1’e indirmeye çok ama çok yaklaştı! Sol kanattan yapılan orta bir anda kaleye yöneldi ve direkten döndü. Kravets, direkten dönen topu tamamlamak istedi ama çizgi üstünde kontrol eden Muslera oldu.

Dakika 75: Diagne topu filelere gönderdi ancak hakemin ofsayt bayrağı havada!

90+3 Fernando baskıyla topu kazandı ve sağındaki Diagne’ye bıraktı. Diagne, sağındaki Ndiaye’ye vermek yerine vurmayı tercih etti ancak top dışarı çıktı.

Luyindama ve Onyekuru cezalı

Galatasaray’da kart cezalıları Christian Luyindama ve Henry Onyekuru, müsabakada görev yapamayacak. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Luyindama ile Fenerbahçe derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Onyekuru, İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasının kadrosunda bulunmayacak. Sarı kart cezası biten Marcao ise yarınki müsabakada takımdaki yerini alabilecek. Fenerbahçe derbisinde yaşadıkları sakatlık sonrası hafta boyunca antrenmanlara katılmayan Sofiane Feghouli ile Semih Kaya’nın tedavilerine devam ediliyor.

Sahasında mağlubiyeti unuttu

Süper Lig’de iç sahada en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda oynadığı son 33 maçta mağlup olmadı. Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında Türk Telekom Stadı’nda mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray, evindeki son 33 lig maçının 28’ini kazanıp 5’inde berabere kaldı.

Galatasaray’ın ilk 11’i: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Emre Akbaba, Diagne<>

İ.M. Kayserispor’un ilk 11’i: Lung, Lopes, Kana Biyik, Levent, Kucher, Sapunaru, Hasan Hüseyin, Deniz, Chery, Umut, Kravets<>