Galatasaray Lisesi önünde gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2022 Cumartesi 12:20 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2022 Cumartesi 4:20 pm

27 Mayıs 1995’ten bu yana İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için eylem düzenleyen Cumartesi Anneleri’nin eylemleri 900. haftasına girdi.  Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyen annelere polis izin vermeyerek bazı anneleri gözaltına almıştı. İfadeleri alınan anneler serbest bırakıldı.

Yıllardır kayıp yakınları için İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin önünde toplanan Cumartesi Anneleri, yasaklamanın ardından bugün Taksim’de biraraya geldi. “Cumartesi Anneleri” Twitter hesabından, “Evlatları, yakınları güvenlik güçleri tarafından gözaltında kaybedilen aileler ve hak savunucuları olarak yürüttüğümüz hakikat ve adalet mücadelemizin 900. haftasında Galatasaray’dayız” açıklaması yapıldı.

Cemil Kırbayır dosyası zamanaşımı gerekçesiyle kapandı

Galatasaray lisesi önüne gelen Cumartesi Anneleri, polis barikatıyla karşılaştı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın da destek verdiği Cumartesi Anneleri’ne polis müdahale etti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Polis Cumartesi Annleri’ne müdahale ettikten sonra anneleri gözaltına almaya başladı. Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyen annelerin polis araçlarına bindirildiği görüldü. Gözaltına alınanlar arasında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, Hanefi Yıldız ve Besna Tosun var. Karkolda yapılan işlemlerin ardından anneler serbest bırakıldı.