Galatasaray ilk transferini sessiz sedasız gerçekleştirdi

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:15 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:16 pm

Altyapıdan yetiştirdiği Ozan Kabak’ı devre arasında 11 milyon Euro’ya Stuttgart’a satan Galatasaray, tıpkı bu oyuncu gibi geleceği parlak bir oyuncuyu sessiz sedasız kadrosuna kattı.

Galatasaray, Nijerya’nın Enyaba Aba Kulübü’nde forma giyen 19 yaşındaki defans oyuncusu Valentine Ozornwafor ile anlaştı. Sarı kırmızılılar scout ekibinin 9 aydır takip ettiği 1.94 metre boyundaki Ozornwafor’un maçlarını teknik direktör Fatih Terim’in de izlediği ve transferine onay verdiği bildirildi.

U20 Dünya Kupası’nda oynayacak

Bonservisi Enyaba Aba Kulübü’nden 250 bin dolara alınan Ozornwafor’a yıllık 100 bin dolar ödenecek. Nijerya U20 Milli Takımı’nda forma giyen genç futbolcu, 23 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında Polonya’da yapılacak U20 Dünya Kupası’nda boy gösterecek. Son derece düşük bir maliyete transfer edilen Ozornwafor burada başarılı performans gösterdiği tadirde fiyatı çok kısa sürede milyon dolarlara yükselecek ve Galatasaray çok kârlı bir anlaşma yapmış olacak. Sarı kırmızılı kulüp, yaz transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Ozornwafor’la resmi sözleşme imzalayacak.