Galatasaray hukuk mücadelesini kazandı

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 11:58 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 11:58 am

İstanbul Boğazı’nın tek adası olma özelliği taşıyan Galatasaray Adası ile ilgili davada karar çıktı. Mahkemenin Galatasaray lehine verdiği kararı Yargıtay da onadı.

 

‘Su Ada’ olarak bilinen Galatasaray Adası üzerindeki yapılar imara aykırı yapılaşma nedeniyle 4 yıl önce yıkım sürecine girmişti. Bu kapsamda başlayan çalışmalarda denizden adaya getirilen iş makineleri ada üzerinde bulunan ve yıllar önce yapılan yerlerin bir kısmını yıkmıştı. 2018 yılında yapılan ikinci yıkımda ise adada bulunan yazlık restoran ve bazı ofislerin yıkım işlemleri tamamlanmıştı.

Boğaz’ın ortasında moloz yığını: Galatasaray Adası

“ADA”LET YERİNİ BULDU

Galatasaray, uzun zamandır devam eden Galatasaray Adası ile ilgili davanın lehine sonuçlandığını resmi internet sitesinden duyurdu. Sarı-kırmızılı ekip şu ifadelere yer verdi:

“Galatasaray Adası işletmecisinin tahliyesi hususunda İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesinin lehimize vermiş olduğu tahliye kararı Yargıtay’ın 1 Mart 2022 tarihli kararı ile onanmıştır. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz. Hukukun üstünlüğünü tescilleyen, haklının er ya da geç mutlaka üstün geleceğini bir kez daha kanıtlayan bu karar, Galatasaray camiasının zaferidir. Hukuki sürecin her aşamasında emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.”