Galatasaray geriye düştüğü maçta Barış Alper’in golüyle hayat buldu: 2-1

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:00 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:03 pm

Özel Haber: Egehan Erkün


Galatasaray, Süper Lig’in 23. haftasında sahasında ağırladığı Gaziantep FK’yi 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Sarı kırmızılar, bu galibiyetle puanını 60’a yükselterek zirve yarışını sürdürdü.

Trendyol Süper Lig’in 23. Haftasında Galatasaray, sahasında Gaziantep FK’yi ağırladı. Sarı kırmızılı ekip 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçta gol perdesini konuk ekip oyuncusu Arda Kızıldağ açtı. Kızıldağ, sol kanattan Papy Djilobodji’nin ortasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Galatasaray ise rakibine 72. Dakikada Zaha ile karşılık verdi. Maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Halil Dervişoğlu’nun pasında topu ağlara gönderen Zaha skoru eşitledi.

Dakikalar 89’u gösterdiğinde sahneye Barış Alper Yılmaz çıktı. Yılmaz’ın ceza alanı içinde çektiği şut filelerle buluştu. Uzatmalarda ise Icardi’nin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma, Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 60’a yükselterek zirve takibini sürdürdü. Sarı kırmızılılar önümüzdeki hafta Samsunspor’a konuk olacak.  Gaziantep FK ise sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.

GAZİANTEP GOLÜ ERKEN BULDU

Konuk ekip Gaziantep FK, ligde şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray karşısında golü erken buldu. Arda Kızıldağ, karşılaşmanın 29. dakikasında sol kanattan Papy Djilobodji’nin ortasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

GALATASARAY’DA EKSİKLERİN YERİ DOLMADI

Galatasaray’da, geçtiğimiz günlerde Bayern Münih’e transfer olan Fransız futbolcu Sacha Boey’in yokluğu hissedildi. Sarı kırmızılı ekibin Teknik Direktörü Okan Buruk, Boey’in yerinde Kaan Ayhan’ı sahaya sürdü. Ayhan, sağ kanattaki bindirmelerde Boey kadar etkili olamadı.

Buruk, sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyen Abdülkerim Bardakçı’nın yerine Davinson Sanchez’e ilk 11’de şans verdi. Galatasaray’da, Boey’in ardından Bardakçı da yokluğu hissedilen ikinci kilit oyuncu oldu.

GALATASARAY 4 KEZ DİREĞE TAKILDI

Galatasaray’ın Gaziantep FK karşısında ilk yarıda 2 şutu direkte patladı. Sarı kırmızılı ekip Zaha’nın da oyuna girmesiyle ikinci yarıda baskıyı artırdı. Mertens’in peş peşe ataklarda rakip ceza alanı içinden kaleye gönderdiği şut da direkten döndü. Maçta golü bulan Zaha’nın 77. dakikada çektiği şut da direkten döndü. Sarı kırmızılı ekip böylece maçta 4 kez direğe takıldı.

Editör Notları:

-Gaziantep FK, liderlik yarışını sürdüren Galatasaray’a karşı ilk yarıda çok sayıda pozisyon buldu. Ancak Sumudica’nın öğrencilerinin kontra ataklardaki pas kalitesi oldukça zayıftı. Galatasaray savunmasının az oyuncuyla yakalandığı pozisyonlarda basit pas hataları yapan konuk ekip ilk golün ardından skor tabelasını değiştirmeyi başaramadı.

-Galatasaray ilk yarıda istekli bir oyun sergilemesine rağmen skora etki edemedi. Sarı kırmızılı ekip Sacha Boey’in yokluğunda atakların çoğunluğunu sol kanattan yaptı. Sağ kanatta görev alan Barış Alper Yılmaz dahi zaman zaman sol kanattan bindirme yaptı. Galatasaray, ilk yarıda iki şutu direkten dönse de ev sahibi olmanın avantajını da elinde bulundurmasına rağmen ilk yarıda net pozisyon yakalamakta zorlandı.

-Orta sahada görev yapan Kerem Demirbay mücadeleci bir oyun sergiledi. Demirbay, ikili mücadelelerin çoğunda rakibine üstünlük sağlarken, bazı pozisyonlarda hırslı oyunuyla dikkat çekti. Ancak Buruk daha ofansif bir oyuna geçmek için devre arasında Demirbay’ın yerine Zaha’yı oyuna aldı

-10 numara pozisyonunda görev yapan ve maçın ilk yarısını yüzde 91 pas isabetiyle tamamlayan Mertens sahanın en etkili oyuncularından biri oldu. Mertens etkili oyununu ikinci yarıda da sürdürdü.

-Kerem Aktürkoğlu ise bugün girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Maç içinde yaptığı pas hatalarıyla taraftarın da tepkisini çeken Aktürkoğlu 71. dakikada yerini Halil Dervişoğlu’na bıraktı.

-Gaziantep FK, ikinci yarıda Galatasaray’ın peş peşe atakları karşısında iyice geriye yaslandı. Sarı kırmızılıların ataklarında savunma zor anlar yaşarken, Sumudica’nın öğrencileri ilk yarıdaki kontra atak fırsatlarını ikinci yarıda bulamadı.

-Okan Buruk’un ikinci yarıda Zaha, Tete ve Halil Derviş’i oyuna almasıyla Galatasaray baskıyı artırdı. Peş peşe ataklarla rakip kaleye giden sarı kırmızılılar, Zaha ve Barış Alper’in golleriyle kazanmayı bildi. Buruk, risk alsa da ofansif oyunla 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

-Galatasaray ilk yarıda ezeli rakibi Fenerbahçe’nin kazandığı haftada ilk yarıda stresli gözüktü. İkinci yarıda da üst üste pas hataları yapan Galatasaray Zaha’nın golüyle özgüvenli bir futbol oynamaya başladı. Zaha’nın golü maçın kırılma anı oldu.

Galatasaray’da bir ayrılık daha! İtalya’ya uçtu

Süper Lig, Okan Buruk, Zaha, Barış Alper Yılmaz, Süper Lig, Futbol

Kaynak: TELE1