Galatasaray evinde Fatih Karagümrük’ü devirdi!

Yayın tarihi: 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:32 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:50 pm

Süper Lig’in 31. haftasında evinde Fatih Karagümrük’ konuk etti. Mücadele Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray , sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü Gomis ve Babel’in golleriyle 2-0 mağlup etti. Karagümrük’te Pesic penaltı atışından yararlanamadı. Galatasaray bu galibiyetle Fenerbahçe derbisi öncesi moral kazandı.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Galatasaray’da 2. dakikada Berkan’ın savunma arkasına gönderdiği topta Salih Dursun’un müdahalesi sonrasında ceza sahası içinde Kerem yerde kaldı ve hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gomis penaltıyı attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 

12. dakikada gelişen Galatasaray atağında Babel topu Cicaladu ile buluşturdu ve ceza sahasına doğru yöneldi. Kale çizgisine inen Cicaldau’nun yerden ortasında Ryan Babel topu filelerle buluşturdu ve skor 2-0 oldu.

22. dakikada Jure Balkovec’in ceza sahasına gönderdiği topa Salih Dursun kafayı vurdu ancak top kaleye paralel gitti.

35. dakikada Galatasaray’da sakatlanan Kerem Aktürkoğlu oyuna devam edemedi ve yerini Emre Kılınç’a bıraktı.

35. dakikada sol çaprazdan topu alan Emre Mor sol ayağıyla kaleye sert bir şut gönderdi ancak bu top Muslera’da kaldı. Bu, Karagümrük’ün maçtaki ilk şutu oldu.

42. dakikada Viviano, Davide Biraschi’nin geri pasında topu ayağının altından kaçırdı. Kaleye yönelen top direğin dibinden kornere çıktı.

Fenerbahçe Kayserispor deplasmanından 3 puanla döndü!

İLK YARI 2-0

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Karagümrük’te Caner ve Karamoh, Salih ve Abdoulaye Toure’nin yerine girdi.

49. dakikada çıkarken kaptırılan topta Berkan savunma arkasına Gomis’e gönderdi. Gomis karşı karşıya pozisyonda Emiliano Viviano’yu geçemedi.

59. dakikada Patrick van Aanholt’un kullandığı köşe vuruşunu savunma karşıladı. Dönen topa Emre içeriye doldurdu. Babel kafayla Gomis’e indirdi. Gomis’in röveşata denemesi yandan auta gitti.

Karagümrük’te Adnan Ugur ve Levent Mercan oyuna girdi. Jimmy Durmaz ve Kristijan Bistrovic çıktı. Galatasaray’da Taylan ve Cicaldau oyundan çıkarken Barış Alper Yılmaz ve Pulgar oyuna girdi.

MUSLERA PENALTI KURTARDI

75. dakikada sağdan kazanılan köşe vuruşunu Jure Balkovec vurdu Muslera kurtardı. Dönen topu Karamoh tamamlamak istedi Patrick van Aanholt araya girdi. Sonrasında Karagümrüklü oyuncular Aanholt’un topa elle müdahale ettiği itirazında bulundu hakem VAR’da pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Pesic’in şutunu kaleci Muslera kurtardı. Muslera Şubat 2020’den bu yana ilk kez bir penaltı kurtardı.

83. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Levent Mercan sol ayağıyla kaleye sert bir şut gönderdi ancak kaleci Muslera gole izin vermedi.

84’te Emre’nin pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktadan Berkan çok sert bir şut gönderdi. Kaleci Emiliano Viviano parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray üç puanın sahibi oldu.