Galatasaray Çaykur Rizespor karşısında 2 puan kaybetti

Yayın tarihi: 8 Aralık 2018 Cumartesi 11:41 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2018 Cumartesi 11:41 pm

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta ligin son sırasındaki Çaykur Rizespor’la 2-2’lik skorla berabere kaldı.

Galatasaray’ın golleri Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok atarken, Rize’nin sayılarını Umar Aminu ve Samudio kaydetti. Galatasaray bu beraberlikle lider Başakşehir’le deplasmanda oynayacağı maç öncesi çok kritik 2 puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında geçtiğimiz hafta Beşiktaş’a derbide 1-0 yenilen Galatasaray sahasında ligin son sırasındaki Çaykur Rizespor’u ağırladı. Galatasaray maça çok hızlı başlasa da ilk 15 dakikada kaleci Gökhan’ı geçemedi.

Dakikalar 27’yi gösterdiğinde Vedat Muriqi’nin volesi dışarı giderken, 39. dakika bu kez Onyekuru’nun röveşatasını Gökhan müthiş çıkardı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra ise Rizespor savunmasında oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Garry Rodrigues çok sert vurdu ve golü atarak Galatasaray’ı devreye 1-0 önde götürdü.

Galatasaray ikinci yarıya da etkili başladı. Onyekuru’nun vuruşunda kalesinde devleşen Gökhan yine gole izin vermezken, 2 dakika sonra ise Nagatomo’nun ortasında kafayı vuran Eren Derdiyok durumu 2-0 yaptı.

İkinci golün ardından rahatlayan Galatasaray karşısında gol arayan Rizespor, Muriqi’nin asistinde Aminu Umar’ın golüyle skoru 2-1’e getirdi. Rüzgarı arkasına alan Karadeniz ekibi, 72’de kornerden gelen topta golü buldu ancak hakem Ali Palabıyık pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Dakikalar 80’i gösterdiğinde sahneye çıkan Samudio, Muslera’yı avlayarak skoru 2-2 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray önümüzdeki hafta lider Başakşehir ile oynayacağı maç öncesi sahasında çok önemli 2 puan kaybetti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 25, Rizespor ise 11 yaptı.