Galatasaray, Beşiktaş’ın gözde futbolcusunu İstanbul’a getiriyor!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 5:21 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 5:22 pm

Henry Onyekuru ve Marcelo Saracchi gibi isimleri kadrosuna katarak devre arasında transfer dönemine bomba gibi giriş yapan sarı kırmızılarda çalışmalar sürüyor. Belhanda’nın yerine bir 10 numara transfer etmeyi düşünen sarı-kırmızılı ekibe menajerler, bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen yıldız oyuncuyu önerdi. Fatih Terim‘in onay vermesi durumunda transferin kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Galatasaray’da transfer gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Süper Lig’in ilk yarısında beklediği performansı gösteremeyen Sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde de hayal kırıklığı yarattı. İkinci sezona bomba gibi bir giriş yapmayı hedefleyen sarı kırmızılılarda transfer edilecek isimler netlik kazanmaya başladı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de ilk 17 hafta itibarıyla 27 puanla 7’inci sırada yer aldı. Süper Lig’in ilk yarısını lider kapatan Sivasspor’un 10 puan gerisinde kalan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim ocak ayında yaşanacak kadro değişikliğinin sinyalini vermişti.

Ryan Babel’in menajeri transferi doğruladı!

Teknik direktör Fatih Terim’in raporu doğrultusunda transfer listesindeki yıldızlarla temaslarını sürdüren sarı-kırmızılı kurmaylar ligin araya girmesiyle çalışmaları hızlandırdı. Fotomaç gazetesinin haberine göre, yapılacak olan transferlerle yakından ilgilenen Fatih Terim, ikinci yarıda iddialı bir kadroyla lige hızlı bir giriş yaparak şampiyon olmak istiyor. Transfer çalışmalarını uzun bir süredir yürüyen Galatasaray, Henry Onyekuru ve Saracchi bombasını patlatarak transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı.

ONYEKURU’DAN FEDAKARLIK

Monaco’da mutsuz olan ve bunu her fırsatta dile getiren Henry Onyekuru, Galatasaray’a dönüşünde büyük fedakarlık yaptı. Nijeryalı futbolcu geçen sezon aldığı 1.2 milyon euro’yu tek devre için istiyordu. Ancak Monaco 750 bin euro’luk kiralama bedeline, 22 yaşındaki oyuncu da 650 bin euro’ya kadar indi.

SARACCHI’YE KAVUŞTU

Galatasaray, Marcelo Saracchi’nin transferini bitirdi. İstanbul’a gelen ve sağlık kontrollerinden geçen Uruguaylı sol bekin, 1.5 yıllığına kiralandığı dün resmen duyuruldu. Sarı-kırmızlı kulüpten yapılan açıklamada, 21 yaşındaki futbolcu için Leipzig’e 500 bin euro ödeyeceği bildirildi. Saracchi bu sezon 700 bin euro, gelecek sezon ise bir milyon 350 bin euro maaş alacak. İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Başkan Mustafa Cengiz, “Saracchi gibi karakterli, sağlam ve gelişime açık bir oyuncunun transferine aracılık eden Scout ekibimizi, sportif ve idari kadrolarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

KAGAWA BOMBASI

İlk günden beri iyi bir 10 numara isteyen Fatih Terim bir süredir Serie B takımlarından Perugia’da forma giyen Dragomir’i izliyor. Ancak Galatasaray’a sürpriz bir teklif geldi. Menajerler sezon başında İspanya 2’nci Ligi takımlarından Zaragoza’yı gitmeyi seçen Shinji Kagawa’yı önerdi. 30 yaşındaki futbolcunun, Beşiktaş’a gelmesine aracı olan Türk menajer, “Sol kanatta oynatıldığı ve sürekli oyundan alındığı için mutsuz” ifadesini kullandı. Teknik direktör Fatih Terim’in onay vermesi ve Belhanda ile yolların ayrılması durumunda Japon Yıldız sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Kariyerinde Borussia Dortmund, Manchester United gibi dev kulüplerde forma giyen Shinji Kagawa, geçtiğimiz sezon yarım dönem Beşiktaş’ta forma giydi. Siyah-beyazlı ekibin, Adem Ljajic’in sözleşmesinde bulunan zorunlu satın alma opsiyonunu kullanması üzerinde Kagawa, Dortmund’a geri döndü. Yaz transfer döneminde 3 milyon euro karşılığında İspanya 2. Lig ekiplerinden Real Zaragoza’ya transfer olan Japon futbolcu, çıktığı 17 karşılaşmada 2 gol 1 asist üretti.

Galatasaray’da Arda Turan krizi! Ünal Aysal: Ben olsaydım hoca bu çıkışı yapmazdı