Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 5:09 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 5:49 pm

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in Çaykur Rizespor maçı sonrası Arda Turan ile ilgili açıklamalarının ardından başkan Mustafa Cengiz basın toplantısı kararı almıştı. Mustafa Cengiz basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim’in açıklamalarına cevap veren Mustafa Cengiz, “Ayrı fikirlerdeysek ayrı yollara gitmemiz gerekir” dedi.

Galatasaray’da başkan Mustafa Cengiz Fatih Terim’in Arda Turan sözlerinin ardından basın toplantısı düzenleme kararı almıştı. Sarı-Kırmızılı takımın başkanı Mustafa Cengiz Türk Telekom Stadı’nda açıklamalar yaptı.

Mustafa Cengiz konuşuyor.

“Bu toplantıyı yapmamızın bir tek amacı var. 28 Aralık’taki Antalyaspor maçından bu yana, her maç sonrası, bir eski ve bize hizmet etmiş Galatasaraylı kardeşimiz hakkında oluşan polemikler ve iddialar. Toplantıyı yapmamızın tek nedeni camiamızı kenetlemek.” dedi.

‘Arda Turan gündemimizde yok’

“Fatih Terim’in söyleminden bu yana benim sadece Divan’da söylediğim tek cümle var: Bizim gündemimizde yok, bize gelen resmi bir şey yok. Bu futbolcu (Arda Turan) gündemimizde yok ve bize intikal eden resmi bir şey yok dedim. 2 yıldan bu yana, transfer şöyle yapılır. Bu kardeşimiz gibi bilinen bir oyuncuysa, sportif direktöre gelir, teknik direktör ve ekibi de inceler, sonra Abdurrahim beye gelir.

Bugüne kadar kiralıklar dahil 30’a yakın transfer yaptık, UEFA sınırlarını aşmadık. Teknik kadromuz ne istediyse onları aldık. Arda kardeşimiz hariç! Biraz evvel bahsettiğim gibi Arda ile ilgili bize gelmiş bir şey yok. Biz camia ve taraftar ne diyor, ilk önce buna bakarız. Bu kardeşimizle ilgili bu süreç içerisinde bize gelmiş bir şey yok! Sayın teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıkça ifade ettik ki Arda Turan gündemimizde yok.” ifadesinde bulundu.

‘Arda ile hiç bir husumetimiz yok’

“Arda Turan Galatasaray’a hizmet etmiştir, Galatasaray’a para kazandırmıştır. Ben yolunun açık olmasını isterim. Arda ile hiç bir husumetimiz yok. Ona sonsuz sağlıklı yıllar diliyoruz.” dedi

‘Arda Turan’ın mali şartları konuşuldu mu?’

“Hayır. İlk defa böyle bir transfer yöntemi izleniyor. Arda Turan konusunda sözleşme, taslak olarak bize gelmedi. Ben samimi olarak söylüyorum, bir anlam veremiyorum.”

‘Ben teknik direktör olsam, yönetime böyle bir şey demeye hicap duyarım’

“Karar yönetimin kurulu tarafından alınır, irade tarafından yönetime konulur. Diğer kurumlar karar alamaz. Terim’in ‘fikir ayrılığı’ yaşıyoruz sözü bizi çok yaraladı. Fikir ayrılığında isek ayrı ayrı yollara gitmemiz gerekir. Arda ile onur duyduk, gurur duyduk! Atletico Madrid, Barcelona… Attığı golü biz attık gibi sevindik. Bilgi sızdırma… Hiç hoş olmadı. Ben teknik direktör olsam, yönetime böyle bir şey demeye hicap duyarım. Yönetim hangi mahrem bilgiyi verebilir? Sızan bilgi ne? ‘Arda Turan’a yönetim hayır dedi…’ Nasıl yani, bizim görüşümüzde değişiklik yok, onu mu bildirmemiz gerekiyordu? Ben teknik direktör olsam, yönetim kurulu başkanım ve yöneticiler için bunu kullanmam.

Ben teknik direktörümle medya üzerinden tartışmaya, polemiğe girmem. Ben hocamın bu konuşmaları yapacağına ihtimal vermedim. Ben medya üzerinden tartışmaya girmeyi sevmem, biz tabi ki bu olaylara üzüldük. Bir oyuncunun transferini yapmak için bu tartışmalara girmek bizi rahatsız etti. Ben fikir ayrılığı yok dedim, olsa ayrı yollara gitmemiz gerekir dedim. Biz bir fikir kulübü değiliz dedim. Galatasaray’ın hayrına bu konunun kapatılması gerekiyor. Bütün konsantrasyonumuzu, enerjimizi bizim şampiyonluk yürüyüşüne vermemiz gerek.” açıklamasında bulundu

‘Türk futbolunun köküne dinamit koymayalım’

“TFF’nin son aldığı limit kararlarında ihlal var. Kurallar delinmek için konulmaz. Size sarı ışık yanmışsa arkasından kırmızının geleceğini bilmeniz gerekir. Oyun oynanırken kural değişmesine şiddetle karşıyız. Türk futbolunun köküne dinamit koymayalım, lütfen. Bunu tek bir kulübü hedefe alarak söylemiyorum. Kuralların yıkılmak üzere yapılmasının karşısındayım. Rakip kulübe, bize ya da başkasına, bana ek süreler, bana ek olanaklar verin, dünya öyleydi, bugün böyle şekilde yorumlanmasına karşıyım. Yüzlerce kulüp var, Kulüpler Birliği’nde zaten varız. Devlet bir şey yapıyor, siz devletin şevkini kıramazsınız. Yeterli mi? Hayır, yaraya merhem. Aynı başkanın ilk anlaşma sonrası destekler açıklamaları duruyor.” ifadesinde bulundu.

‘Galatasaray, tavlada pul bile çalsa amatöre kadar düşürürler’

“Galatasaray eğer oyuna hile katsa, yapılandırmada sıkıntı yaşasa, bize direk ceza verilirdi. Tavlada pul bile çalsa amatöre kadar düşürürlerdi biliyorum. Galatasaray kurallara her zaman uymuştur.  Biz sadece kendimiz için değil gelecek kuşaklar hakkında da varız.” dedi.

‘Bizim başkanlarımız altındaki sandalyeye kendi vurur’

“Bizim bir hatamız varsa söyleyin, ipi biz çekeriz. Bizim başkanlarımız gururlu ve onurludur, altındaki sandalyeye kendi vurur.” açıklamasında bulundu.

‘Ana hedefimiz, teknik kadronun istediği en iyi kadroyu oluşturmak’

“Stoper çalışmalarımız var, bütün ana hedefimiz, teknik kadronun istediği en iyi kadroyu oluşturmak. Kadromuz, rakamsal açıdan baktığımızda Türkiye’nin çok üzerinde. 10 puan fark olan lidere baktığımızda, herhalde 6-7 katı.”