Galatasaray, Atatürk’ün ismini Mars’a yazdırdı
19 Şubat 2021 Cuma

Galatasaray Spor Kulübü, NASA’nın ‘İsmini Mars’a Gönder’ projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Metin Oktay’ın isimlerini Mars’a gönderdiklerini açıkladı.
Galatasaray Kulübü, NASA’nın ‘İsmini Mars’a Gönder’ projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Metin Oktay’ın isimlerini Mars’a gönderdiklerini açıkladı.
Galatasaray’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) ‘İsmini Mars’a Gönder’ projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün, Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in ve Metin Oktay’ın isimlerinin Mars’a gönderildiği belirtildi.
Galatasaray yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Mars’ta geçmiş yaşamın izini arayacak olan Perseverance Uzay Aracı gezegene iniş yapmak üzere. Nasa’nın “İsmini Mars’a Gönder” projesi kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurucumuz Ali Sami Yen ve Taçsız Kral Metin Oktay’ın isimleri Mars’a gönderildi.”
İşte o paylaşım:
Benzer Haberler
RTÜK’e göre Atatürk’e hakaret serbest: Bu sonuç Atatürk’le meselesi olanlara ‘cesaret’ veriyor – GÜN ORTASI
12/04/2021 15:07
Ameliyat olan Falcao’dan ilk görüntü geldi
12/04/2021 12:47
Sinan Meydan yazdı: 5 soruda Montrö
12/04/2021 11:40
RTÜK Atatürk’e karşı yapılan 2 bin 672 hakaret şikayetini görmezden geldi
12/04/2021 7:32