Galatasaray 90+9’da 3 puanı aldı: 5 gol, 5 kırmızı kart!

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2019 Cuma 10:56 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma 10:56 pm

Sezona istediği gibi başlayamayan Galatasaray ligin 3 haftasında deplasmanda 8 kişi kalan Kayserispor’u 3-2 yenerek 90+9’da 3 puanın sahibi oldu.

İlk yarıda orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta iki takımda rakip kalede tehdit oluşturamadı. Karşılıklı faullerle sık sık duran oyunda 34. dakikada Belhanda ve Dja Djedje sarı kart gördü.

37. dakikada Galatasaray ceza sahasının biraz önünde Luyindama rahat pozisyonda havadan gelen topu kafasıyla geriye doğru vurunca top Pedro Henrique’nin önünde kaldı ve Muslera’yı geçen Brezilyalı topu filelere gönderdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya başlarken Galatasaray’da Diagne yerini Emre Mor’a bıraktı.

59. dakikada Feghouli’nin vuruşu kaleciden döndü ve Babel’in önünde kaldı. Müsait pozisyonda ki Babel topu ağlara gönderdi fakat VAR incelemesi sonucunda gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

65. Dakikada Babel’in kafa vuruşunda ceza sahası içinde topa eliyle müdahale eden Abdennour ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Galatasaray penaltı kazandı. Penaltı noktasına gelen Belhanda topu ağlara göndererek eşitliği sağladı.

73. dakikada Henrique, Mariano’ya yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kayserispor maçın kalan bölümünde 9 kişi oynadı.

87. Dakikada Babel’in yaptığı vuruş sonrası savunmaya çarpan top ağlara gitti ve Galatasaray 2-1’lik üstünlüğü sağladı.

89. Dakikada Emre Mor ard arda gördüğü sarı kartlarla oyun dışı kaldıktan sonra 90+1’de İ.M Kayserispor Umut Bulut’un golüyle eşitliği sağladı.

Umut Bulut golün ardından kırmızı kart görerek takımını 8 kişi bıraktı. Maçın sonuna 8 dakika eklendi.

Sezona istediği gibi başlayamayan son şampiyon Galatasaray, ligin ilk haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor’a 2-0 yenilirken, ikinci haftada ise sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.