G7’de bir ilk! İtalya Suriye’ye büyükelçi atadı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 9:07 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 9:07 pm

İtalya Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye Özel Temsilcisi pozisyonunda bulunan Stefano Ravagnan, İtalya’nın Suriye Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Bu kararla birlikte İtalya, ülkeyi iç savaşın sardığı tarihten bu yana Şam’da diplomatik misyonunu yeniden başlatan ilk G7 ülkesi oldu.

İtalya, Suriye’deki Beşşar Esad hükümetinin kendi vatandaşlarına uyguladığı “kabul edilemez şiddeti” protesto etmek amacıyla 2012 yılında Şam’daki büyükelçiliğindeki tüm personeli geri çağırmış ve Suriye’deki diplomatik faaliyetleri askıya almıştı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani,  Suriye Özel Temsilcisi pozisyonunda bulunan Stefano Ravagnan, İtalya’nın Suriye Büyükelçisi olarak görevlendirildiğini açıkladı.

İtalya, geçen hafta Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e mektup göndererek AB’nin Suriye’de daha aktif bir rol oynamasını talep eden yedi Birlik ülkesinden biri olmuştu.

Almanya’dan kritik hamle: Suriyelileri Türkiye’ye yollamak istiyorlar

İTALYA SURİYE’DE BÜYÜKELÇİ BULUNDURAN TEK G7 ÜLKESİ

Halihazırda Şam’da altı AB ülkesinin büyükelçiliği bulunuyor. Bu ülkeler, Romanya, Bulgaristan, Kıbrıs, Çekya ve Macaristan. İtalya gibi G7 ülkesi olan ABD, Japonya, Britanya, Kanada, Fransa ve Almanya’nın ise Şam’da büyükelçisi yok.

Kaynak: TELE1