Futbolda dolandırıcılık davasında gizli tanık: Paraları İsviçre’ye götürdüler

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 12:55 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 1:39 pm

Bankacı Seçil Erzan‘ın baş sanık olduğu futbolda saadet zinciri dolandırıcılığı davasında ‘gizli bir tanık’, kayıp paranın üst düzey bir bankacı tarafından İsviçre’ye götürüldüğünü öne sürdü.

Kamuoyunda ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen ve Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan tarafından aralarında ünlü futbolcuların dolandırıldığı saadet zinciri davasında flaş gelişmeler yaşandı.

Gizli bir tanığın anlatımları davaya yeni bir seyir kazandırdı.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre, savcılığa ve mahkemeye mektupla başvuran ‘gizli bir tanık’ söz konusu paranın nereye götürüldüğüne dair bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Habere göre ‘gizli tanık’, yazdığı mektupla bir bankanın şube müdürü olan kişinin eşinin dayısı olduğunu, bu kişinin Seçil Erzan ile sık sık yurtdışına çıktıklarını, aile içerisinde yapılan bazı görüşmelerde bu şahsın önemli kişilere ait paralarını fon adı altında yurtdışına götürdüğünü söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen gizli tanık, savcılıkta verdiği ifadesinde, söz konusu bankacının bir dönem çeşitli bankalarda üst düzey görevlerde çalıştıktan sonra atıldığını, Seçil Erzan ile yine bir dönem gönül ilişkisinin bulunduğunu düşündüğünü ve sık sık yurtdışına uzun seyahatler yaptığını belirtti. Evde aile içerisinde yapılan konuşmalara söz konusu şahsın bazı bankaların genel müdür yardımcılarıyla irtibatta bulunduğunu, bu kişilerden alacağı paraları yurtdışına götüreceği şeklinde konuşmalara şahit olduğunu anlattı.

Gizli tanık ifadesinin devamında akrabasının bir anda zengin olduğunu Seçil Erzan ile birlikte 2 kişinin daha bulunduğunu bu kişilerin fon adı altında topladığı paraları yakın çevresinden İsviçre’ye kaçırdığını duyduğunu söz konusu kişinin araştırılmasıyla paranın izinin bulunacağını ifade etti.

Gizli tanığın ifadesi sonrası davanın genişletilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı Semih Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı! ‘GPS’li çanta’ detayı

NE OLMUŞTU?

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanık, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor.

İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. İddianamede, mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan’ın kendilerine yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi. Gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Seçil Erzan’ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenirken; diğer 6 şüphelinin ise 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapisleri istendi.

Arda Turan ve Emre Belözoğlu ise kandırıldıklarını, birikimlerini kaybettiklerini anlattı. Turan savcılığa verdiği dilekçede, “En son fonda çok sıkışma var diyerek beni o kadar çok sık aradı ki 33 milyon TL Denizbank’tan kredi çektim. Bunu da elden Erzan’a verdim. Toplamda 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para verdim. Kendisi de bana 6 milyon 400 bin dolar geri ödedi ancak kalan parayı ödemedi” dedi.

Fatih Terim Fonu skandalı! İşte Seçil Erzan ve Arda Turan’ın ifadeleri…

Özgür Demirtaş’tan ‘Fatih Terim Fonu’ dolandırıcılığında çözüm önerisi!

Kaynak: TELE1