Futbolcu Cenk Tosun’a ‘kurt işareti’ incelemesi

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 4:36 pm

Ofsayt nedeniyle iptal edilen golünün ardından ‘kurt işareti’ yapan Cenk Tosun hakkında inceleme başlatılacağı açıklandı. Tosun ise kurt işareti yapmadığını sadece gökyüzünü işaret ettiğini söyledi.

İngiltere Premier Ligi’nde oynayan ve Rotherham United ile oynanan maçta ‘kurt işareti’ yapan Everton oyuncusu Cenk Tosun hakkında inceleme başlatılacağı açıklandı. Maç sırasında ofsayt gerekçesiyle iptal olan golünden sonra kurt işareti yaptığı belirtilen Tosun, ‘hakkındaki suçlamaları duyduğunda çok şaşırdığını’ ve ‘sadece gökyüzünü işaret ettiğini’ belirtti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Tosun, ülkücü işareti olarak bilinen ve Fransa’da yasaklanan Türkiye bağlantılı aşırı sağcı ‘Bozkurt’ grubuyla da ilişkilendirilen ‘kurt işaretini’ yapmadığını dile getirdi ve ‘böyle bir grubun varlığından haberdar olmadığını’ ifade etti.

Everton’dan yapılan açıklamada da, aşırı sağcı ‘Bozkurtlar’ grubunu desteklemekle suçlanan Tosun hakkında inceleme başlatılması durumunda, futbolcunun ‘kolayca aklanacağı’ belirtildi.