Furkan Yazıcıoğlu’ndan babasının yakın koruması Erol Yıldız’ın ölümü hakkında açıklama

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 4:57 pm

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir dönem yakın korumalığını yapan Erol Yıldız‘ın ölümü hakkında davada tanık olarak dinleneceği iddia edilen Yıldız’ın ölümüyle ilgili Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu açıklama yaptı.

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun koruma polisi Erol Yıldız’ın kendi aracının altında kalarak hayatını kaybetmesi kamuoyunda şüpheli ölüm olarak değerlendirildi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, babasının da yakın koruması olan Erol Yıldız’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Yazıcıoğlu, “Erol Ağabeyin vefatıyla ilgili şu aşama itibarıyla şüpheli bir durum görünmüyor ama savcılık soruşturmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Süreci takip ediyoruz” diye konuştu.

FURKAN YAZICIOĞLU: ŞU AŞAMA İTİBARIYLA ŞÜPHELİ BİR DURUM GÖRÜNMÜYOR

Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, kendisinin de tanıdığı Erol Yıldız’ın yıllarca babasına yakın korumalık yaptığını belirterek, “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Olayı duyunca çok üzüldüm. 5-6 sene babamın yakın korumalığını yapmıştı ve o nedenle çocukluğum onlarla geçmişti. 23 Mayıs’ta görülecek davadaki bir şüphelinin soruşturma aşamasında verdiği ve iddianameye de giren bazı iddialar üzerine Erol Ağabeyin tanıklığı istenmişti. Erol Ağabeyin vefatıyla ilgili şu aşama itibarıyla şüpheli bir durum görünmüyor ama savcılık soruşturmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Süreci takip ediyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

TBMM Koruma Daire Başkanlığında görevli polis memuru Erol Yıldız, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde işe gitmek için Keçiören ilçesi Ayvalı Mahallesi’nde 06 KHA 35 plakalı aracına bindi. Yokuşta aracını çalıştıramayınca arka kısmına geçerek itmeye başlayan Yıldız, bu sırada geri gelen aracının altında kaldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yıldız, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yıldız’ın aküsünün bittiğini ve çalıştıramadığı söylediği öğrenilirken, eniştesi Osman Yıldız, şüpheli bir durum olmadığı, kaza sonucu hayatını kaybettiğini aktardı.

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun korumasının ölümü hakkında savcılık harekete geçti